PREDSTAVLJAMO VAM: Ko je Portugalac za kojeg je zainteresovan Partizan?

Kao što smo pisali, Partizan je zainteresovan za štopera Lokomotive iz Plovdiva, Dinisa Almeidu.

U ovom tekstu ćemo se pozabaviti njegovom dosadašnjom karijerom.

Almeida će uskoro napuniti 26 godina, visok je svega 184 centimetra, ali i pored toga, kao što ćete videti dalje u tekstu, je često bio među strelcima. Tokom karijere igrao je i na poziciji desnog beka, a daleko se bolje služi desnom nego levom nogom.

Posle brojnih pozajmica skrasio se u Plovdivu u kojem je pružao fantastične partije i za mnoge je najbolji štoper bugarskog prvenstva. Svakako mu je vreme za veći izazov u karijeri, a to bi upravo mogao da bude Partizan. Bio je član mladih reprezentacija Portugala.

Almeida je fudbalski put započeo u niželigaškom portugalskom klubu Žoane, odakle je prešao u španski Reus Deportivo.

Portugalac je u dresu tadašnjeg trećeligaša odigrao 34 meča i pomogao mu da se plasira u špansku Segundu. Usledio je prelazak u drugi tim Monaka 2016. godine, ali za Kneževe nije odigrao nijedan meč, već je bio slat na brojne pozajmice.

Prvo je otišao u Belenenseš sa kojim je igrao u najjačem rangu portugalskog fudbala, ali je te sezone odigrao svega osam utakmica, ali je uspeo da postigne dva gola. Naredne sezone usledila je pozajmica u Bragu, gde je igrao za drugi tim portugalskog giganta.

Bio je standardan u dresu Brage B u drugom rangu portugalskog fudbala, nastupio je na 24 meča i još jednom je bio strelac dva gola.

Posle Portugala bilo je vreme za Grčku, gde je, ponovo, kao pozajmljen igrač bio član Ksantija. Odigrao je veoma dobru sezonu u tamošnjoj Superligi i ponovo je uspeo da postigne dva gola.

U septembru 2019. godine konačno je završio sa Monakom, za koji nije nastupio i postao je član Lokomotive iz Plovdiva, a upravo u Bugarskoj pružao je daleko najbolje partije u svojoj profesionalnoj karijeri.

Za bugarskog velikana odigrao je preko 60 utakmica, postigao osam golova i upisao pet asistencija, a imao je priliku da zaigra i u kvalifikacijama za Ligu Evrope i to protiv engleskog giganta Totenhema.

Ipak, taj meč sa Sparsima neće pamtiti po dobrom pošto je dobio direktan crveni karton nakon što je rukama sprečio loptu da uđe u gol, pa je kasnije njegov tim poražen, iako je dugo vodio sa 1:0 i bio veoma blizu da eliminiše Kejna i drugove. Ruku na srce, do tog trenutka Almeida je igrao fantastičnu utakmicu i dobro se nosio sa igračima poput Kejna, Lamele, Sona…

Be the first to comment on "PREDSTAVLJAMO VAM: Ko je Portugalac za kojeg je zainteresovan Partizan?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*