DUNAJSKA STREDA: Predstavljamo vam Partizanovog rivala, crno-bele čeka težak posao!

Fudbaleri Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraće protiv slovačke DAC Dunajske Strede.

Iako nemaju neko atraktivno ime, Slovaci su veoma ozbiljan rival. Streda je kao TSC i Osijek pod mađarskim patronatom, i vode je ljudi od poverenja Viktora Orbana. Zbog toga se u poslednje vreme vrše ogromna novčana ulaganja u sam klub.

Svoje utakmice Partizanov rival igra na Mol Areni sa kapacitetom od 12.700 gledalaca.

Radi se o timu koji u svojim redovima ima čak 23 strana fudbalera. Proteklu sezonu Streda je završila na drugom mestu iza neprikosnovenog Slovana iz Bratislave. Tokom čitave sezone u domaćem prvenstvu doživeli su samo dva neuspeha na domaćem prvenstvu, što znači da crno-belima neće biti nimalo lako u Slovačkoj.


Što se igračkog kadra tiče Dunajska Streda ima vrednost od 11.630.000 evra prema specijalizovanom Transfermarktu. Najvredniji fudbaler je Argentinac Lusijano Vera, koji je kao slobodan igrač stigao iz River Plejta. Kad je reč o najboljem igraču to je svakako kapiten Zolt Kalmar, koji je ujedno i mađarski reprezentativac. Ipak, crno-beli o njemu ne moraju da brinu pošto zbog povrede kolena se na teren neće vraćati do novembra meseca. Član Strede i je i Andras Šafer, koji je zaigrao na Evropskom prvenstvu protiv Portugala i postigao gol, koji je opravdano bio poništen zbog ofsajda.

Povređeni Kalmar bio je najbolji strelac tima protekle sezone, a pored njega sa golovima su se istakli Hrvat Marko Divković i Erik Ramirez, koji će ovog leta preći u ekipu Rubina.

Trener Dunajske Strede je Antal Nemet, koji je preuzeo tim u aprilu ove godine. On je, naravno, Mađar, ali nema prevelikog iskustva. Bio je selektor Mađarske reprezentacije do 19 godina, kao i pomoćni trener u Dunajskoj Stredi.

Ono što je zanimljivo jeste da je slovački tim prošle sezone ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, i to je poražen od LASK-a sa neverovatnih 7:0, u prva dva kola je prošao Hafnjafjordur i Jablonec. 

Pored svega nabrojanog, jedno je sigurno, Partizan je favorit protiv Dunajske Strede, pogotovo na svom terenu i prvi meč u Humskoj će najverovatnije biti i presudan. Ipak, do dvomeča je ostalo još dosta i oba tima će dodatno promeniti svoje sastave u letnjem prelaznom roku.

Dunajska Streda nikada u svojoj istoriji nije igrala grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, pa neka tako bude i ovog puta.


Be the first to comment on "DUNAJSKA STREDA: Predstavljamo vam Partizanovog rivala, crno-bele čeka težak posao!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*