NIJE MOGAO DA PREĆUTI: Vujošević ŽESTOKO odgovorio Pešiću, potkačio i Zvezdu!

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević odgovorio je na optužbe Svetislava Pešića da je Crvenoj zvezdi ukradena titula 2009. godine.

Vujošević je podsetio na mnoge problematične situacije iz prošlosti i otkrio kako je, po njemu, došlo do toga da se u finalu uopšte igra pet mečeva.

„Kukavički i nesojski je posle 12 godina pričati o navodnoj krađi. Šta bi bilo da Vlade Đurović počne da priča o tituli Bosne protiv Šibenke kada je poništena odigrana utakmica u Šibeniku i određen neutralni teren u Novom Sadu za igranje ponovljene utakmice. Šibenka se tada nije pojavila na terenu, a Bosna je postala šampion i to je Pešićev prvi trenerski uspeh. Šta bi bilo da sad trener Argentine Ruben Manjano počne da komentariše finale Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine? Moram da kažem da se vrlo dobro sećam te 2009. godine, da smo nadmoćno i ubedljivo dobili prve dve utakmice i poveli 2:0, a da nam je onda ukradena utakmica! Utakmica kojom je trebalo da dobijemo 3:0, i to uz sve predigre kada je Zvezda vršila pritisak na sve načine“, rekao je Vujošević za Nova S.

Detaljno je pojasnio šta se dešavalo u toj finalnoj seriji van parketa.

„Glavni sponzor Crvene zvezde koji je dao pet miliona ne znam više čega navodno je vršio pritisak da Zvezda dobije makar jednu utakmicu ili će prestati da sponzoriše. Čak sam i sam bio pripremljen da neke sudijske odluke na tom meču preživim i da ne reagujem na svoj uobičajen način. Te sudije su se tokom utakmice okretale i govorile: ‘Smiri se, biće sve u redu’. Do pete utakmice se došlo jer su nas brutalno pokrali u trećoj utakmici i sprečili da završimo seriju sa 3:0. Pri rezultatu 2:1 oni su dobili četvrtu utakmicu i izjednačili na 2:2. Poslednji, peti meč se igrao na našem terenu, bio je izjednačen i nijanse su odlučivale koja će ekipa da pobedi. Možda je bilo i sudijskih grešaka mislim podjednako na obe strane, ali sigurno nije bilo četvorokoraka. Sadašnja Pešićeva priča o navodnoj krađi 2009. godine uklapa se po principu spojenih sudova na opštu situaciju u društvu i sportu,  apsolutnu favorizaciju Crvene zvezde iz koga proizilazi i ozbiljan pokušaj državnog vrha da Zvezdi koja je bila 17. ove sezone u Evroligi kupi višegodišnju licencu u tom takmičenju, što naravno govori i o liberalno-kapitalističkom duhu današnje Evrolige“, završio je Vujošević.

Be the first to comment on "NIJE MOGAO DA PREĆUTI: Vujošević ŽESTOKO odgovorio Pešiću, potkačio i Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*