LIGA ŠAMPIONA: PSŽ PREŽIVEO Bajern i prošao u polufinale, Čelsi eliminisao Porto!

Fudbaleri Pariz Sen Žermena prvi su polufinalisti Lige šampiona pošto su uprkos porazu od Bajerna iz Minhena 1:0 na „Parku prinčeva“ uspeli da sačuvaju prednost iz prvog meča od 3:2 i eliminišu branioca trofeja.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Kilijan Mbape u trećem minutu kada je šutirao iskosa, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gola.

Bajern je uzvratio u 26. minutu kada je pokušao Leroj Sane, ali je njegov udarac završio pored gola, a u narednom napadu je zapretio Jošua Kimih koji je morao bolje da reaguje nakon otvorene pozicije šut.

Već u narednom napadu Nejmar je na drugoj strani imao priliku da dovede u vođstvo PSŽ, ali je njegov udarac sjajno pročitao Manuel Nojer.

U 34. minutu Nejmar je ponovo pokušao da ugrozi Nojera, ali je golman Bajerna ponovo bio dobro postavljen.

Brazilac je u 37. minutu pogodio i prečku i tako propustio treću priliku da dovede svoj tim u vođstvo i dodatno ih približi polufinalu Lige šampiona, a nedugo zatim i novu stativu.

To je u 40. minutu iskotistio Čupo-Moting, koji je pripucao loptu glavom koju je prethodno odbranio Kejlor Navas.

Gosti iz Minhena su posle datog gola preuzeli inicijativu, a u prvu ozbiljniju šansu u nastavku propustio je Alaba.

Malo je falilo da PSŽ konačno stigne do gola nakon kombinacije Nejmara i Di Marije, ali Brazilca ponovo nije poslušala lopta.

Bajern je zapretio i u 69. minutu kada je na centaršut Sanea Koman ubacio loptu u peterac, ali je Paredes sjajno reagovao i otklonio potencijalnu opasnost.

Delovalo je da je sve gotovo kada je Mbape izašao sam ispred Nojera i postigao gol, ali je ubrzo signaliziran ofsajd.

Bajern je kako se meč približavao kraju išao na sve ili ništa, ali izabranici Hansija Flika nisu pronašli formulu kako da dođu do odlučujućeg drugog gola u mreži Navasa.

Naročito to nije uspelo Saneu, koji je u finišu meča propustio dve prilike.

Sa druge strane, Nejmar i Mbape su imali priliku da se upišu u strelce, ali se ispostavilo da je i bez njihovih golova PSŽ prošao dalje.

PSŽ je tako stigao do drugog uzastopnog polufinala Lige šampiona, a Bajern je nakon eliminacija iz Kupa Nemačke ostao i bez drugog trofeja ove sezone.

U drugom meču večerašnjeg programa Porto je savladao Čelsi u Sevilji sa 1:0 golom Taremija u 94. minutu, pa su Plavci prošli dalje posle pobede od 2:0 u prvom meču.

Be the first to comment on "LIGA ŠAMPIONA: PSŽ PREŽIVEO Bajern i prošao u polufinale, Čelsi eliminisao Porto!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*