KALKULACIJE: Evo šta je Zvezdi potrebno za prvo, a šta za drugo mesto u regularnom delu ABA lige!

Završnica regularnog dela ABA lige, nikad je zanimljivija.

Poznato je samo da je Budućnost obezbedila učešće u doigravanju za titulu, u koje će ući sa prvog mesta ako pobedi Igokeu u Podgorici i Mornar u Baru.

Crvena zvezda je izvukla pobedu nad Igokeom iz duboke rupe i ostala u igri za „broj 1“ u plej-ofu. Potrebno je da pobeđuje do kraja i jedan poraz Podgoričana, koji su slavili u oba međusobna susreta.

Za prvi uslov ključne su dve ovonedeljne utakmice sa Cedevita Olimpijom, u sredu u Beogradu i u nedelju u LJubljani. Na gostovanjima Krki i Zadru objektivno je veliki favorit. Ni drugo mesto nije lako dostižan cilj za crveno-bele. Ukoliko Igokea iznenadi Budućnost u Podgorici i potom savlada Mornar u Laktašima, Zvezdi su neophodne tri pobede u poslednjih pet mečeva da bi osigurala prednost domaćeg terena u polufinalu.

Igokei ni trijumfi u oba preostala meča ne garantuju treću poziciju, koju bi mogla da prisvoji Cedevita Olimpija kao tim sa boljim skorom u duelima sa ekipom iz Republike Srpske. Ako Zvezda oba puta savlada LJubljančane, realno je da se sa drugog mesta u plej-ofu sastane upravo sa Igokeom kao trećeplasiranom.

Mornar i dalje ima šansu da se domogne plej-ofa, ali neuporedivo manju posle poraza od Olimpije u prethodnom kolu. Barani su izgubili većom razlikom od one kojom su trijumfovali u LJubljani. Ukoliko ligaški deo završe sa istim skorom bolje će biti plasirana ekipa iz Slovenije.

Iz trenutne perspektive, najrealnije je da ćemo u polufinalu plej-ofa ABA lige gledati duele Budućnosti i Cedevita Olimpije, odnosno Crvene zvezde i Igokee.

Be the first to comment on "KALKULACIJE: Evo šta je Zvezdi potrebno za prvo, a šta za drugo mesto u regularnom delu ABA lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*