BERTOMEUO NAJAVIO VELIKE PROMENE U EL: Evo šta to znači za Zvezdu i Partizan!

FOTO. KK Crvena zvezda

Predsednik košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu želi kroz nekoliko godina da poveća broj licenciranih klubova i praktično zatvori najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

Borba za licencu biće jedan od prioriteta ABA lige u narednom periodu. Iako je Bertomeu više puta isticao da je regionalna liga od nemerljivog značaja za evropsku košarku, realnije je da će ga miris novčanica naterati da odluči u korist bogatih.

Tako, prema njegovim rečima, planira se da Evroliga od 2023. godine ima čak 18 licenciranih klubova. Ipak, ostaje i dalje nada da će to biti 16 ekipa, te da bi ABA liga mogla redovno da dobija učesnika, odnosno, da šampion odlazi u Evroligu. Pored toga, može doći i do eventualnog proširenja takmičenja na 20 klubova. Tako bi šanse ABA lige da ima jednog predstavnika ostale održive.

PROČITAJTE JOŠ:  GROBARI U EKSTAZI: Đorđević se oglasio, evo šta kaže o dolasku u Partizan!

– Do sezone 2023/2024 želimo da imamo 16-18 klubova sa višegodišnjim licencama i vlasnicima Lige. Liga šampiona (fudbal) ide ka većem broju utakmica, što je put kojim bismo takođe mi mogli da idemo u budućnosti. Sledeće godine biće dve vajld-karte, ali nijedna od njih neće biti za Italiju – rekao je Bertomeu tokom svog boravka u Bolonji.

Takođe je naglasio da pobede neće biti merilo kojim se dolazi do Evrolige.

– Vreme je da sve sagledamo sa druge tačke gledišta. Ne možete u profesionalnoj ligi da se bavite samo konceptom pobede po svaku cenu. Potrebna je struktura, garancije za budućnost koje vam omogućavaju da investirate u projekat koji dovodi do investicija, kao što je Virtus. U ovom tužnom trenutku za sve, imamo priliku da razmislimo o svemu, o dubokoj reformi – ističe Bertomeu.

Be the first to comment on "BERTOMEUO NAJAVIO VELIKE PROMENE U EL: Evo šta to znači za Zvezdu i Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*