NEVIĐENI SKANDAL: Sudija UKRAO ceo gem teniserki (VIDEO)

Australia's Astra Sharma makes a forehand return to Japan's Nao Hibino during their first round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Tuesday, Feb. 9, 2021.(AP Photo/Andy Brownbill)

WTA turnir u Bogoti doneo nam je do sad neviđenu situaciju.

Sve se dogodilo u duelu 134. igračice sveta, Astre Šarme i Đulije Gato Montikone iz Italije, koji je Italijanka dobila sa 4:6, 7:5, 6:1.

Poražena Šarma je drastično oštećena na startu trećeg seta pri rezultatu 1:1, tom prilikom sudija joj je greškom oduzeo gem.

Italijanska je servirala, a rivalka je vodila sa 0:30. Sudija Luis David Armenta Kastro je morao da siđe sa stolice kako bi proverio trag loptice koji je bio u autu i koji bi Australijanki Šarmi doneo poen za 0:40. On je gestom potvrdio da se radi o autu, ali je umesto da proglasi rezultat od 0:40, obrnuo sve i rekao da je 30:15 za Montikone!

Potom je Astra Šarma izgubila jedan poen, osviojila sledeći i logično je zaključila da je načinila brejk.

Sudija je rekao da je 40:30 u korist Montikone, a i TV komentator je primetio da je reč o grešci sudije. Italijanka je potom uzela poen i sudija joj je, po njegovoj računici, dodelio gem.

https://twitter.com/theoverrule/status/1379517546437689350

Šarma je na Tviteru poručila da joj je savetovano da odustane od rasprave sa sudijom.

– Ovo je sramno. Rečeno mi je da nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se sa njime – poručila je Šarma.

Posle ovakvog previda, jednostavno, nije mogla da se koncentriše i izgubila je četiri gema u nizu. Kaže da je najviše pogodila kasnije izjava od strane supervizora turnira.

– Supervizor mi je rekao da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat, umesto na tenis. Moja konfuzija nije opravdanje za tako nešto – poručila je Šarma.

Be the first to comment on "NEVIĐENI SKANDAL: Sudija UKRAO ceo gem teniserki (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*