LIGA ŠAMPIONA: Vinisijus razbio Liverpul, Siti jedva slomio Dortmund!

Od 21 čas odigrana su prva dva četvrtfinalna meča Lige šampiona.

Fudbaleri Real Madrida savladali su na svom terenu Liverpul sa 3:1 i tako napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale.

Real je bio oslabljen neigranjem standardnog štoperskog para – Serhio Ramos-Varan, ali je bio odličan u odbrani i konkretan u ofanzivi.

Sredinom terena dirigovali su Toni Kros i Luka Modrić i bili su nerešiva enigma za igrače Liverpula. Takođe, odbrana šampiona Engleske odigrala je katastrofalno.

Videlo se odmah od početka da Real više želi pobedu i krenuo je ofanzivno od samog starta. Odbrana Liverpula delovala je nepovezano i neuigrano i to su iskoristili fudbaleri domaće ekipe i postigli dva pogotka.

Prvi je delo Vinisijusa u 27. minutu, ali velike zasluge idu Toniju Krosu, zbog fenomenalne asistencije.

Poslao je loptu koja je putovala 60 metara i pala tačno na grudi Brazilcu, koji je gurnuo ispred sebe, pobegao čuvaru i snažnim udarcem u donji levi ugao matirao Alisona.

Kros je u 36. minutu poslao još jednu sjajnu loptu, ovog puta na krilo, ali je Aleksander-Arnold glavom skrenuo loptu od Mendija pravo na nogu Asensija i Španac je imao lak posao u situaciji 1 na 1 sa Alisonom.

Prebacio ga je i smestio loptu u praznu mrežu za 2:0.

Na startu drugog poluvremena, Liverpul je smanjio zaostatak. Salah je ostao usamljen na petercu i pogodio je pod prečku za 2:1 u 51. minutu.

I onda na scenu ponovo stupa Vinisijus. Dobro se zagradio na penalu i dobio odličnu loptu u noge od Modrića.

Okrenuo se i preciznim udarcem smestio loptu u donji desni ugao gola Alisona. Real je poveo sa 3:1 u 65. minutu.

Liverpul je bio bezidejan, dok je Real pokušavao da u završnici zatvori utakmicu. Videli smo još nekoliko solidnih pokušaja sa distance, a delovalo je kao da će Real postići još jedan gol iz kontre, pošto je odbrana Liverpula pucala po šavovima.

Ipak, do kraja nismo videli više golova.

Fudbaleri Mančester sitija uz dosta muke su na Etihadu savladali Borusiju Dortmund sa 2:1.

Siti je odlično počeo nokaut fazu, prvo kolo su preskočili bez većih problema, a u ovom drugom se prilično namučili.

Borusija Dortmund nije naivan protivnik, što su i pokazali i izvukli soildan rezultat u Engleskoj, izgubivši 2:1 na stadionu Mančester sitija u prvom meču četvrtfinala.

Sjajna akcija u 19. minutu donela je Mančester sitiju vođstvo od 1:0.

Kevin de Brujne je protrčao po sredini terena, sjajno uočio Fila Fodena koji šalje pas za Rijada Mareza, a ovaj vraća de Brujneu koji pogađa mrežu iz neposredne blizine i to bez većih problema.

Četiri minuta kasnije, Dortmund je imao odličnu priliku, kada je Rodri napravio veliku grešku, ali je lopta bila daleko od Rojsa i on je ipak faulirao Edersona kada je probao da dođe do nje i rezultat se nije menjao.

U 29. minutu je Emre Džan nehotično đonom potkačio Rodrija, koji je momentalno pao i prvobitna odluka bila je penal za Siti, ali je VAR presudio da prekršaja nije bilo i odluka je promenjena.

Osam minuta kasnije, nova kontroverzna situacija. Ederson se spetljao, Belingem došao do njega i ovaj ga šutnuo i posle kontakta pao na zemlju, a loptu izgubio, pa je Belingem ubacio loptu u prazan gol, ali je sudija dosudio prekršaj nad golmanom i poništio izjednačenje.

Do kraja prvog poluvremena golova nije bilo, a Siti je imao dve propuštene šanse, pa se u svlačionice otišlo posle samo jednog minuta sudijske nadoknade.

U nastavku, Siti je odmah napao Borusiju i pokušao da duplira svoju prednost, ali nisu taj deo posla obavili onako kako su želeli, pa se rezultat nije menjao.

Fenomenalna prilika je propala u 65. minutu, kada je Foden sa nekih 6 metara šutirao pravo u golmana Borusije, a već u narednom napadu je umalo stigla kazna, kada je Dijas pogrešio prilikom povratnog pasa i umalo Rojs da dođe do te lopte…

Opasan pokušaj je imao Kevin de Brujne u 76. minutu, kada je van kaznenog prostora šutirao oštro po zemlji, a lopta otišla neposredno pored leve stative.

Nekoliko minuta kasnije je Fil Foden imao novu priliku, ali je on bio prilično neprecizan nakon što je na vrlo lep način ušao u kazneni prostor Dortmunda.

Nakon toliko promašenih šansi usledila je kazna. Dortmund je imao neke solidne šanse, ali ova je bila gotovo savršena i nisu smeli da je ispuste.

Polu kontra, Halandov odličan pas u pravo vreme za Marka Rojsa, koji uspeva da matira Edersona i donese izjednačenje Borusiji Dortmund – od 84. minuta, na semaforu je stajalo 1:1.

U 89. minutu, stiže hladan tuš za Dortmund. Odličan pas na drugu stativu koji šalje de Brujne, a tamo Gindogan prihvata loptu i šalje je za Fila Fodena koji iz neposredne blizine pogađa mrežu za veliko olakšanje i vođstvo od 2:1,a ispostaviće se i pobedu.

Be the first to comment on "LIGA ŠAMPIONA: Vinisijus razbio Liverpul, Siti jedva slomio Dortmund!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*