UNIŠTAVANJE KRALJA: Siti ponizio Real i POKEROM otišao u finale Lige šampiona!

EPA/DAVID RAWCLIFFE

Fudbaleri Mančester sitija drugi su finalisti Lige šampiona, pošto su u revanšu na „Etihadu“ nadigrali Real Madrid rezultatom 4:0 (2:0).

U prvom susretu na stadionu „Santjago Bernabeu“ rezultat je bio 1:1, pa će tim Pepa Gvardiole ići na megdan Interu u borbi za „ušati“ trofej.

 


„Građani“ će biti favoriti u tom duelu, iako će se boriti za svoju prvu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Inter čeka svoju četvrtu, a prvu od 2010. kada je pod vođstvom Žozea Murinja osvojio popularnu „tripletu“.

Veliko finale između Intera i Mančester sitija zakazano je za 10. jun na stadionu „Ataturk“ u Istanbulu.

Priča ovog revanša polufinala je takva da se Real Madrid „nije pojavio“ u prvom poluvremenu, a Mančester siti je izvršio nezapamćenu dominaciju u posedu i odigranim pasovima.

Samo u prvih 15 minuta domaći igrači su ostvarili 124 uspešna dodavanja, a igrači Reala samo 13. Dakle, manje od jednog po odigranom minutu!

To sasvim dovoljno govori o konstalaciji snaga na terenu, a kako je vreme odmicalo, Siti je sve jače stezao obruč oko gola „kraljeva“.

Udarce sa distance nećemo ni spominjati, ali svakako hoćemo dva zicera Erlinga Halanda koja nije iskoristio sa nepuna četiri metra.

U obe situacije je šutirao glavom iz neposredne blizine, a Tibo Kurtoa je upisao dve odbrane od kojih je druga bila senzacionalna!

Ali, dva minuta kasnije bio je potpuno nemoćan. U akciji kao na igrici, Kevin de Brujne je fenomenalno provukao pas do Bernarda Silve koji je potpuno usamljen u srcu šesnaesterca zakucao loptu u bliži ugao gola Reala.

Apsolutno zasluženo vođstvo nije zaustavilo Gvardiolin tim, pošto glad nije mogla tek tako da prođe. Pokušao je Haland još jednom sa distance, ali ni približno dobro kao što je učinio Toni Kros.

U 35. minutu, u jednom od retkih, ako ne i jedinom prelasku centra igrača Reala, Kros je raspalio po lopti sa gotovo 30 metara i umalo polomio prečku razornim udarcem.

Ispostavilo se da je Ederson zakačio tu loptu i da je sprečio jedan od najlepših pogodaka u istoriji Lige šampiona.

Centimetri su delili Real od izjednačenja, a nekih 100-ak sekundi kasnije bilo je 2:0 za Siti.

Opet je strelac bio Bernardo Silva, ovog puta glavom posle velikog naleta domaćih.

„Etihad“ je proključao!

Potrajala je opsada gola Reala do kraja prvog poluvremena, a onda se situacija neznatno promenila u nastavku.

 


Real jeste preuzeo blagi posed, čak je još jednom veoma opasno zapretio iz daljine preko Davida Alabe iz slobodnog udarca, ali ništa više od toga.

Mančester siti nije naseo ni na jednu provokaciju, ostali su njegovi igrači mirni i staloženi do kraja, a kako je vreme odmicalo Real je ostao i bez snage, te su domaći priveli meč kraju kao da su igrali protiv Notingem Foresta, a ne Real Madrida.

I ne samo to, nego su do kraja uspeli da postignu još dva pogotka i do kraja ogole „kralja“, kome je kruna odavno bila u prašini.

Najpre je u 76. minutu Eder Militao postigao autogol posle centaršuta Kevina de Brujnea ka Manuelu Akanđiju, a onda je u prvom minutu nadoknade Real primio i četvrti gol.

Tek što je ušao u igru, Hulijan Alvarez je u 91. minutu postavio konačnih 4:0 i ponizio Real, čiji je najbolji igrač, uprkos ovakvom debaklu, bio golman Tibo Kurtoa.

 


BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "UNIŠTAVANJE KRALJA: Siti ponizio Real i POKEROM otišao u finale Lige šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*