KURTOA JE ČUDO: Belgijanac odbranio SVE, Vinisijus pogodio za novu Realovu Ligu šampiona!

Tanjug/AP

Real Madrid je stigao do svoje 14. titule prvaka Evrope pošto je savladao Liverpul sa 1:0 večeras u finalu Lige šampiona odigranom u Parizu na stadionu Francuska. Mnogi će reći – nezasluženo, ali ako imate u vidu da su imali fantastičnog golmana Kurtou koji je rešio meč, onda možemo reći da su zasluženo podigli pehar.

U prvih 43 minuta utakmice praktično je napadao samo jedan tim, a to je Liverpul. Od 15. minuta su se ređale šanse ispred gola Kurtoe, prvo je uspeo fantastično da odbrani šut Salaha nakon što ga je u kaznenom prostoru pronašao Aleksander-Arnold, a onda još par ne toliko opasnih udaraca ka golu belgijskog golmana.

Sledeća ogromna šansa za Liverpul usledila je kada je Mane uspeo da se izbori pored dvojice za udarac, učinio je to na sjajan način, ali je odbrana Kurtoe bila još bolja, posle njegove šake, lopta je udarila u stativu, potom mu se vratila u ruke, ostalo je 0:0.


Liverpul je nastavio sa napadima, gol je visio u vazduhu, ali se nije desio u prvom poluvremenu. Probao je engleski tim preko desne strane gde je bio Arnold koji je pronalazio Salaha, ali sve se završilo uglavnom u rukama fantastičnog Belgijanca večeras.

Real praktično nije postojao u napadu sve do samog finiša poluvremena kada su postigli gol koji je poništen i zbog kog će biti dosta polemike u medijima i među stručnjacima.

Benzema je primio loptu u kaznenom prostoru, komplikovao je i previše, izgubio loptu, ali su Alison i Konate bili izuzetno nespretni, dozvolili su Valverdeu da dođe do lopte, a nakon intervencije Fabinja i Konatea lopta završava u nogama Benzeme koji postiže gol. Na kraju, sviran ofsajd, bilo je dosta onih koji smatraju da je napravljena velika greška.

Svakako, Real nije zaslužio da vodi u prvom poluvremenu, Liverpul je bio bolji tim, a u nastavku šok za crvene. 

Bez velikih šansi do 59. minuta iako je Liverpul bio taj koji je pokušavao na sve načine da stigne do gola. Kako kažu stariji i iskusniji sportski komentatori, da kada ne iskoristite svoje šanse, sledi vam kazna, desilo se Liverpulu na isteku sat vremena igre, Fede Valverde je poslao jaku loptu na drugu stativu gde je nebranjen bio Vinisius Žunior koji pogađa za 1:0. Ovoga puta nema ofsajda, iako je bilo veoma blizu.

Sedam minuta kasnije velika šansa za Salaha, bio je na drugoj stativi i sa samo pola metra od gola šutirao je u – pogađate, Kurtou koji je uspeo da stigne do Egipćanina i da mu skrati ugao.

Sve u napad je bacio Jirgen Klop, Firmino je ušao umesto Tijaga, praktično je Nemac igrao sa četvoricom napadača i Liverpul je bio sve vreme na polovini svog rivala. 

Nekoliko ozbiljnih šansi, nakon jedne promene pravca lopte ponovo je Kurtoa dobro intervenisao, a onda očajan udarac Keite iz dobre situacije. 

Igrao se 83. minut kada je Salah uspeo da uđe u situaciju koju najviše voli, pružio je for, stigao pre svog čuvara do lopte izborivši se tako za veliku šansu, ali je opet Kurtoa iz situacije 1 na 1 izašao kao pobednik. 

 


Utišavali su napadi Liverpula i na drugoj strani su se otvarale dobre situacije, Sebaljos je morao bolje da reaguje iz dobre šanse, a potom je Kamavinga šutirao preko gola. 

Da je Real dobro pripremljen za finiše utakmica pokazalo se i ovoga puta, Liverpul nije imao mnogo prostora, Anćeloti je uspeo da suzbije Salaha i društvo i da stigne do svog novog trofeja u Ligi šampiona!

Be the first to comment on "KURTOA JE ČUDO: Belgijanac odbranio SVE, Vinisijus pogodio za novu Realovu Ligu šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*