POZNATI TRENER UDARIO NA VEČITE: Imaju loše strance, pobeđuju iz sumnjivih penala, a u Evropi ih nema!

FOTO: FK Partizan

U 18 časova na programu je 164. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Crveno i crno-beli u duel ulaze posle 17 uzastopnih trijumfa u domaćem šampionatu, ipak to nije dovoljno za poznatog stručnjaka Milorada Kosanovića, koji je iskoristio priliku da „pecne“ večite rivale.

– Posle derbija biće kao u rijaliti programu – može biti samo jedan! Jedna serija pobeda, ili obe, biće prekinuta i to je valjda najveća draž predstojećeg odmeravanja snaga. Nisam ubeđen da će biti posebno blistava partija – kazao je za Alo Milorad Kosanović.

Serije pobeda nisu garancije za dobru utakmicu smatra Kosanović, naprotiv.

– Ma kakvi, to nema veze sa realnom slikom. Sve je produkt očajne i glomazne lige. Ako ćemo realno, oba kluba imaju ogromne privilegije i bilo bi čudno da ne pobeđuju. Iza njih su logistika, budžetski novac, kupuju koga i koliko hoće. A opet, pogledajte prethodno kolo. I Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo. Merilo je Evropa, a tamo ih nema. Znači, sve je badava.

Stranci bi mogli da donesu prevagu.

– Strani igrači koji se angažuju su sumnjivog kvaliteta, sa platama od 500 hiljada do milion evra! Nešto tu nije u redu. U Evropi ne donose prevagu, a na domaćem planu večiti rivali bi i bez njih bili dominantni.

Što se bonus igrača tiče, ništa bolji odgovor od Kosanovića.

– E, to je tek budalaština. Mlade igrače treba pustiti da se prirodno razvijaju. Ako vrede i zaslužuju, igraće u prvom timu, a ne gurati ih na silu po slovu nekog izmišljenog zakona.

Kosanović pored svega rečenog, ima samo reči hvale za Stankovića i Stanojevića.

– Stanković je u neku ruku početnik, ali se odlično snašao. Ima ogromno igračko iskustvo, odličan je motivator. Treba da nastavi sa razvojem postojećeg tima kako bi bio jači, bolji, konkurentan u Evropi. Stanojević je strateg koji je najviše u karijeri uradio od svih na superligaškoj sceni. Ima veće iskustvo u derbi utakmicama, mada to ne mora da bude presudno. Svaki derbi je posebna priča.

Be the first to comment on "POZNATI TRENER UDARIO NA VEČITE: Imaju loše strance, pobeđuju iz sumnjivih penala, a u Evropi ih nema!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*