CRVENO-BELI POTONULI U MORAČI: Budućnost deklasirala Zvezdu i napravila veliki korak ka prvom mestu!

Kori Volden-Nikola Ivanović-Budućnost-Crvena zvezda-ABA liga
FOTO: KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti u dvorani „Morača“ pobedili su Crvenz zvezdu sa 83:63 u derbi meču 22. kola ABA lige.

Pred duel u „Morači“ jasno je bilo i jednima i drugima da će upravo ova utakmica najverovatnije odlučivati kada je u pitanju prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa. Crveno-beli su znali da je Budućnost nezgodan rival na domaćem terenu, pogotovo kada su obzir uzme činjenica da veliko rivalstvo vlada poslednjih godina između dva kluba.

Ekipa Dejana Milojevića je imala je rezultatsku kontrolu tokom čitavog meča, dok su crveno-beli uspeli da pruže otpor samo tokom druge deonice, zbog čega su drugi put u sezoni proaženi od ovog rivala. Podgoričani su tako stigli do pobede od ogormne važnosti, kojom su prekinuli seriju kluba sa Malog Kalemegdana od sedam pobeda u nizu u regionalnom takmičenju.

Budućnost je ušla u utakmicu i već do sredine prve četvrtine imala je dvosicrenu prednost (16:5). Sa druge strane crveno-beli su se dosta mučili u realizaciji napada, ali i ofanzivnom skoku, što je rezultarialo da nakon prvih deset minuta Budućnost ima 12 poena prednosti (24:12). Da li zbog činjenice da im je ovo bila četvrta utakmica u sedam dana ili nečeg drugog, tek crveno-beli su napravili veliki broj grešak, koji je rezultirao porazom.

Nakon prve deonice, koja je apsolutno pripalada domaćem timu, u drugoj je odnos snaga bio ujednačen, iako su gosti mogli da dodatno smanje razliku. Pre svega zahvaljujući sjajnom Ognjenu Dobriću, koji je uneo neophodnu energiju u igru Radonjićevog tima i rezultatski doprineo s tri pogođene trojke. Ali, pogađali su i domaći, pre svega Nikola Ivanović, koji nije dozvolio da crveno-beli priđu previše blizu, pa se na veliki odmor otišlo s 41:32.

Nadali su se crveno-beli da bi dobru igru iz druge mogli da nastave u trećoj deonici, ali to se jednostavno nije desilo, naprotiv. Gotovo četiri minuta tim Dejana Radonjića nije mogao do koša, pravio je dosta grešaka, dok su Edžam i ostali sve to kažnjavali. Budućnot je u jednom momentu imala 24 poena prednosti (62:38), dok je poslednjih deset minuta dočekala sa „plus 20“ (66:46). U poslednjoj deonici Budućnost je napravila seriju kojom je stigla do maksimalnih „plus 28“ (74:46), a onda rutinski odradila posao i stigla do sedme uzastopne pobede, a pete otkako je na klupu stigao Dejan Milojević.

Na šest utakmcia do kraja, Budućnost ima skor od 17 pobeda i tri poraza, baš kao i crven-beli, ali „plavi“ imaju bolji skor u međusobnim okršajma. Nakon utakmica u Podgorici, crveno-beli će seriju teških gostovanja nastavitgi u Moskvi, gde u četvrtak (18 sati) igraju protiv CSKA. U narednoj rundi ABA lige, tim Dejana Radonjića dočekuje FMP, dok Budućnost gostuje Mornaru, a prethodno u sklopu Evrokupa igra protiv Monaka.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI POTONULI U MORAČI: Budućnost deklasirala Zvezdu i napravila veliki korak ka prvom mestu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*