NAJAVA BOLJIH DANA: Raspucani Partizan izrešetao Mornar i prekinuo niz poraza!

KK Partizan-Partizan-ABA liga
FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana danas su savladali ekipu Mornara u Beogradu u meču 22. kola ABA lige rezultatom 83:75 (18:16, 24:20,20:20, 21:19) i tako zabeležili pobedu posle više od dva meseca, tačnije od 3. januara 2021. godine.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Tomas sa 18 poena, pratio ga je Pejdž sa 14, Perkins sa 12 i Jaramaz sa 11, kao i Mozli sa 10. U timu Mornara Smit je ubacio 15 poena, a Hamilton 11.

Veoma dobro je započet meč. Janković je odmah na startu pogodio prve poene za svoj tim, a Mornar je ubrzo okrenuo rezultat u svoju korist. Posle toga usledio je veoma tvrd period igre, a tako se igralo sve do kraja prve četvrtine. Partizan je imao prednost posle sjajne trojke Pejdža, ali je Gebrijel ponovo doveo Barane u vođstvo.

Ipak, crno-beli su uspeli da manje promašuju od protivnika u nastavku prvog kvartala, a za to su bili najviše zaslužni Veličković i Pejdž, pa je na kraju prve četvrtine bilo 18:16 – za crno-bele.

Drugi deo meča je bio i više nego zanimljiv. Prvo je Mornar imao seriju od 6:0, posle sjajnih trojki Gebrijela i Hamiltona, ali se crno-beli nisu predavali tek tako. Uzvratili su još jače, a glavne uloge u tome imali su Dangubić i Tomas, koji su vratili egal.

Ipak, Mornar je preko Lazića i Gordića održavao prednost i kada se činilo da će se odlepiti, četa Aleksandra Matovića je ostvarila neverovatnu seriju od 11:0. Redom su ubacivali Mozli, Perkins, Jaramaz i Tomas, a do kraja drugog dela su imali mnogo bolju igru, iako je rival bio atraktivniji, prednost je bila na strani Partizana – 42:36.

Veoma promenljivo je počeo i drugi deo duela između Partizana i Mornara. Bilo je i više nego zanimljivo gledati i jedne i druge kako zakucavanjima i lob pasovima mame aplauze sa jedne, odnosno druge klupe. Crno-beli su se i u ovoj četvrtini bolje snašli od protivnika, pre svega u odbrani, jer su defanzivom gradili napade iz kojih su poentirali.

Hamilton sa jedne i Mozli sa druge su čestim zakucavanjima podizali svoje ekipe, naročito na psihološkom planu. Gordić je bio najzapaženiji pre svega zbog svoje efikasnosti, ali su timskom igrom crno-beli održavali prednost, pa je pre 10 minuta pre kraja bilo 62:56.

Gotovo pa savršeno su počeli poslednju četvrtinu crno-beli. Fantastični Pejdž je pogurao svoj tim, prvo trojkom, a onda i fantastičnom blokadom u odbrani. Partizan je pre svega sjajnom defanzivom gradio put ka prvoj pobedi još od gostovanja Splitu 3. januara.

Neverovatni su bili u četvrtom delu igre iz šuta za tri košarkaši Partizana, redom su pogađali Pejdž, Perkins Dangubić i Jaramaz i nisu dozvolili ni sekund Mornaru da pomisli na trijumf.

Ipak, Mornar se probudio i krenuo u totalni napad što je iznenadilo crno-bele koji su mislima već slavili pobedu. Ipak uspeo je Partizan da sačuva prednost u poslednjem minutu meča, pa je na kraju tim Aleksandra Matovića slavio posle više od dva meseca i sedam vezanih poraza rezultatom – 83:75.

Be the first to comment on "NAJAVA BOLJIH DANA: Raspucani Partizan izrešetao Mornar i prekinuo niz poraza!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*