CRVENO-BELI SPORO KRENULI, PA ZGAZILI MLADOST: Zvezda odigrala poker sa Lučanima

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su na svom stadionu zabeležili trijumf nad ekipom Mladosti iz Lučana rezultatom 4:1 (3:1) u okviru 28. kola Superlige.

Golove na ovom meču postigli su Nemanja Milunović, Gelor Kanga, Milan Pavkov i Veljko Nikolić za šampiona Srbije, dok je čast Lučanaca odbranio Saša Jovanović.

Zanimljivo ovo je 70. uzastopni meč Crvene zvezde bez poraza na svom stadionu u Superligi Srbije, čime su ubedljivo najbolji u Evropi. Takođe, ovo je 16. prvenstvena pobeda zaredom tima Dejana Stankovića ove sezone.
Detalj sa meča FK Crvena zvezda – Mladost
Tokom čitavog prvog dela igre Zvezda je imala više od igre. Ređali su se napadi i pokušaji Pavkova, Kataija i Ivanića, ali nisu uspeli tek tako da probiju bedem ekipe sa zapada Srbije.

Najbolju šansu imao je Pavkov posle prodora Ivanića, ali nije uspeo. Saša Jovanović je u 17. minutu imao zanimljiv pokušaj koji mu je Borjan odbranio sa gol linije, a to je bila samo najava onog što će uraditi u 34. minutu. kada je Mladost je šokirala Zvezdu na Marakani.

Crveno-beli su imali korner, ali su loše branili tranziciju, pa je Saša Jovanović sprintao sam ka Borjanu, da bi ga na kraju majstorski bocnuo i matirao za vođstvo ekipe iz Lučana.
Detalj sa meča FK Crvena zvezda – Mladost
Ipak, to kao da je razljutio Zvezdine snage koje su za pet minuta postigle tri gola. Prvo je Milunović, posle kornera Kange, glavom doneo poravnanje, da bi posle 60 sekundi asistent Kanga i sam bio strelac. Zvezda je tim golom okrenula utakmicu i pokazala da šampion neće tek tako nekome dozvoliti prednost na Marakani.

Samo četiri minuta kasnije novi gol. I ponovo posle prekida. Ovoga puta centrirao je Katai iz kornera, a najviši u skoku bio je Milan Pavkov koji je sa prve stative matirao Milovića i doneo krajnji ishod prvog poluvremena – 3:1.
Detalj sa meča FK Crvena zvezda – Mladost
Nije ni počelo drugo poluvreme, a Zvezda je stigla i do četvrtog gola. Prosuo je magiju Aleksandar Katai po terenu Marakane i kao na tacni poslužio Veljka Nikolića, kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara preciznim udarcem matira Milovića – 4:1.

Nije imala Zvezda mnogo poteškoća da do kraja meča zadrži prednost. Šta više, koristila je svaku moguću priliku da dodatno ugrozi gol rivala. Do kraja meča nije se mnogo toga zanimljivog desilo pa je Zvezda upisala 26. pobedu ove sezone, a 16. zaredom.

Crveno-beli su tako ostali na prvom mestu sa 80 osvojenih bodova, devete više od drugoplasiranog Partizana. Mladost je ostala 13. na tabeli sa 33 osvojena boda.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI SPORO KRENULI, PA ZGAZILI MLADOST: Zvezda odigrala poker sa Lučanima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*