ISTRAŽUJEMO: Ovo su FANTASTIČNI napadači koji bi mogli da pojačaju Partizan!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana otkrio je na konferenciji za medije, pred duel sa Bačkom u 28. kolu Superlige Srbije, da su crno-beli pronašli napadača kojeg će dovesti u letnjem prelaznom roku.

On nije hteo o imenima, ali smo mi putem specijalizovanog sajta Transfermarket došli do nekoliko potencijalnih napadača koji bi mogli da pojačaju Partizan.

Bavili smo se samo onima koji su slobodni igrači u ovom trenutku, a da postoji realna šansa da se dogodi njihov dolazak u Beograd.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU!

Najzvučnije ime na našoj listi je Vilfrid Boni (32). On je bez kluba od kad je krajem 2020. godine napustio saudijski Al Itihad. Napadač iz Obala Slonovače je najbolje partije pružao u dresu Svonsija, što mu je doneo transfer u moćni Mančester siti. Ipak, tamo se nije pokazao kako treba, pa je usledila pozajmica u Stouk, a na kraju i povratak u Svonsi.

Posle Velsa igrao je u Kataru i Saudijskoj Arabiji. Na 115 mečeva u Premijer ligi postigao je 38 golova. Njegov potencijalni dolazak u Partizan predstavljao bi verovatno jedno od najvećih pojačanja u istoriji srpskog fudbala, a problem mogu biti njegova visoka primanja.

Još jedan bivši napadač iz Premijer lige bi mogao da postane novi fudbaler Partizana. U pitanju je Umar Nijase (30), koji je bez kluba od jula 2020. godine kada je napustio Everton.

Na početku karijere u Evropi igrao je za turski Akhisar, a zatim je pojačao Lokomotivu iz Moskve u kojoj je pružao sjajne partije. Posle Rusije stigao je na ostrvo gde je igrao za Everton, Hal i Kardif. Trenutna vrednostr procenjuje mu se na 2.500.000 evra, a u Premijer ligi je ukupno postigao 12 golova.

Posle Nijasea došao je red na još jednog Senegalca i bivšeg člana engleske Premijer lige. To je Dijafra Sako (31). Sakou je poslednji klub bio švajcarski Ksamaks.

Tokom bogate karijere igrao je za Mec, Vest Hem, Ren, Bursu, a najbolje partije pružao je u Francuskoj gde je i napravio svoje fudbalsko ime. Trenutna vrednost na Transfermarketu mu je 1.200.000 evra.

Još jedan igrač koji bi mogao da bude zanimljiv Partizanu jeste Oktavio Rivero (29). U pitanju je urugvajski napadač kome je poslednji klub bio meksički Santos.

On je možda i najnerealnija opcija od svih jer još uvek nije igrao nijednu sezonu u Evropi. Ipak, nosio je dresove najboljih urugvajskih timova, a bio je član i slavnog čilenaskog tima, Kolo-Kolo. U prošloj sezoni meksičkog šampionata postigao je tri gola na 13 utakmica.

Za kraj dolazimo do Adame Diomandea (31). Norvežanin je bez kluba od avgusta 2020. godine kad je napisto ekipu Los Anđelesa.

Najpoznatiji je po periodu provedenom u Hal Sitiju za koji je igrao tri sezone. Što se statistike tiče najbolje partije pružao je u norveškom prvenstvu, kao i MLS ligi. Njegova trenutna vrednost je 1.500.000 evra.

To su naših pet potencijalnih novih napadača Partizana, a na tu listu treba dodati i Stevana Jovetića kome ugovor sa Monakom ističe na kraju sezone. Neki srpski mediji pisali su da postoji šansa da se Crnogorac vrati u Humsku, ali to je u ovom trenutnku i dalje na dalekom štapu.

1 Comment on "ISTRAŽUJEMO: Ovo su FANTASTIČNI napadači koji bi mogli da pojačaju Partizan!"

  1. Pa vecina ovih igraca nema klub od 2020. godine, pitanje je u kakvoj su formi, prosli bi sa njima ko sa Bajbekom. Nastavljamo izgleda da uzimamo samo otpatke, bolje da se drzimo nasih klinaca.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*