JOŠ JEDNA SRAMNA PARTIJA CRNO-BELIH: Partizan doživeo debakl u Trentu i udaljio se od plasmana u Top 8!

Košarkaši Partizana su rezultatom 69:54 poraženi od Trenta u 5. kolu Top 16 faze.

U prvom međusobnom okršaju Partizana i Trenta u Beogradu, crno-beli su slavili sa ubedljivih 71:43.

Lokomotiva je nešto ranije u toku dana pobedila Metropolitan i „otvorila“ Partizanu put ka prvom mestu u grupi F.

Crno-beli su morali da pobede Trento kako bi stigli do te borbe sa Metropolitanom u poslednjem kolu za 1. mesto i kako bi izbegli Uniks, ali su umesto toga ubedljivo poraženi od Trenta sa 69:54.

Najefikasniji u redovima Trenta bili su Vilijams sa 16, Braun sa 13 i Sanders sa 10 ubačenih poena. U ekipi Partizana najviše poena postigao je Tomas ukupno 14, dok Dangubić ubacio osam poena.

Početak meča je bio veoma dobar. Odlično su obe ekipe delovale u odbrani, mali broj poena je bio u prvih pet minuta, da bi potom Trento dodao gas. Poveli su Italijani, ali su crno-beli imali odgovor na to. Brzo su preko trojki Dangubića i Perkinsa puleni Saša Filipovskog došli do prednosti koju su čuvali kao malo vode na dlanu do kraja prve četvrtine. Dobrom odbranom gradili su napade, što dugo nismo videli od strane košarkaša u crno-belim dresovima, sudeći Utisak je da su čak mogli i mnogo više, odnosno da prednost bude veća. Ipak, na kraju prve deonice bilo je plus četiri za Partizan – 15:19.

Druga četvrtina počela je košmarno za Beograđane. Dugo nije bilo poena, a u odbrani su bili čak i solidni. Trento jeste stigao do nekoliko poena, ali nisu uspeli da naprave veću razliku s obzirom na to da crno-beli nisu ubacili loptu u koš skoro sedam minuta.

Loše je igrao Partizan u napadu, ali je i takav uspevao da bude u egalu sa jednako slabim Trentom. Trifunović je pokrenuo ekipu, pogodio je trojku, da bi zatim Janković doneo i vođstvo, i to prvo posle dužeg vremena. Ipak, tada je usledila klackalica, Trento je preko Vilijamsa stigao do poena i vođstva pred pauzu. Poluvreme se završilo tako što je Nikola Janković šutirao trojku i promašio. Mnogo grešaka, ali imaće šansu crno-beli da poprave stvari u nastavku utakmice – 29:28.

Očekivalo se da posle pauze Partizan dođe do daha i da konačno preokrene rezultat u svoju koristi. I dobro su počeli. Trojka na samom startu Markusa Pejdža nagovestila je sve, samo ne ono što se zapravo desilo. Kada u jednoj četvrtini primate 20 poena, a ubacite samo osam to dovoljno govori kakvo je stanje na parketu. Ništa nije pošlo za rukom izabranicima Saša Filipovskog, bili su bolji samo u šutevima za tri poena, ali u svemu ostalom – Trento je dominirao. Nisu mogli da dođu do daha, odličnu energiju imali su domaćini koji su više nego ubedljivo vodili na kraju treće deonice – 54:36.

Međutim, kada su ih svi možda otpisali, crno-beli su se probudili i krenuli u napad. Sjajno su delovali u prvih tri minuta igrači Partizana, stigli su u jednom trenutku i do prilike da prednost bude jednocifrena, ali su ponovo stali. Vilijams i Braun su i te kako bili najbolji na parketu u ekipi Trenta i nisu stali ni u četvrtoj deonici. Nisu se predavali Beograđani, u nekim momentima su bili bolji, ali već u sledećim nisu mogli ništa, na ovoj utakmici sjajnom napadu italijanskog kluba. Ipak, do kraja meča Trento je zadržao prednost i odneo veoma važnu pobedu nad Partizanom, koji će u poslednjem kolu tražiti kartu za četvrtfinale!

Be the first to comment on "JOŠ JEDNA SRAMNA PARTIJA CRNO-BELIH: Partizan doživeo debakl u Trentu i udaljio se od plasmana u Top 8!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*