CRNO-BELI NASTAVILI SERIJU PORAZA U ABA LIGI: Oslabljeni Partizan pao posle velike borbe u Zadru!

FOTO: KK Zadar

Košarkaši Partizana poraženi su od Zadra rezultatom 96:94 u 19. kolu ABA lige.

Zadar je 2018. godine poslednji put pobedio Partizan, a u svojoj dvorani su poslednji put slavili 2015. godine – do današnje utakmice kada su slavili posle drame.

Partizan je tako nastavio sa katastrofalnim partijama u ABA ligi ove sezone i doživeo je peti poraz u nizu, ovog puta posle velike borbe i produžetka. Crno-beli su u Zadru bili oslabljeni neigranjem velikog broja važnih igrača, Pejdža, Mozlija, Mike, i Novice Veličkovića.

Domaći tim je u prvom poluvremenu uglavnom bio u prednosti, maksimalno sa plus 6, a crno-bele je u igri držao raspoloženi Džoš Perkins koji je u tom periodu postigao četiri trojke i bio je najefikasniji igrač Beograđana.

Zadar je trojkom Dominika Mavre u 26. minutu obezbedio maksimalnih 59:47, ali se Partizan ubrzo vratio serijom 8:0 (59:53), a u tim trenucima značajnu ulogu imao je 18-godišnji junior Nikola Radovanović sa dva skoka u napadu.

U finišu trećeg perioda gosti su ostali bez Radeta Zagorca kome je Domagoj Vuković u borbi za loptu pao na vrat. Krilni igrač crno-belih je ostao da želi na parketu gde mu je ukazana pomoć, ali je ubrzo ustao uz bolnu grimasu na licu i uz aplauze prisutnih napustio teren.

Partizan se nije predavao iako nije blistao. Trojkom Perkinsa sa devet metara gosti su izjednačili na 75:75 na nešto više od četiri minuta pre kraja i najavili uzbudljivu završnicu.

Mavra i Džastin Karter su trojkama sa velike udaljenosti za 81:75, činilo se, prelomili meč na nešto manje od dva minuta pre kraja, ali istom merom uzvratio je Jaramaz, a potom i Trifunović košem iz kontre za 81:80.

Jan Palokaj je doneo svom timu 83:80, a Jaramaz novom trojkom, sekund pre kraja, obezbedio produžetak. Uz beka crno-belih u poslednjoj deonici blistao je i Rašon Tomas koji je u četvrtom periodu upisao 14 poena.

U dodatnih pet minuta presudila je mini serija domaćih 4:0 za 94:90 na 67 sekundi pre kraja. Ali i ishitren šut Uroša Trifunovića…

Radovanović je postigao trojku osam sekundi pre završetka (96:93), Veljko Mršić je tražio tajm-aut, a crno-beli napravili faul vrlo kasno, 1.6 sekund pre kraja. Vuković je promašio oba penala, a na drugu stranu terena na liniju slobodnih bacanja stao je Nemanja Dangubić. Krilni igrač Beograđana prvi penal je ubacio (96:94) drugi namerno promašio, ali nakon što mu se lopta vratila u ruke usledila je blokada Vukovića.

Mavra je bio najefikasniji u hrvatskoj ekipi sa 20 poena, Karter je dodao 17, Antonio Jordano 12, a Kodi Džastis, Vuković i Kinanu Onuaku po 11.

Kod crno-belih Tomas je upisao 24 poena (10/13 za dva) i 9 skokova, Jaramaz 19 (4/7 za tri), uz 7 asistencija, a Perkins (5/7 za tri) i Trifunović (3/10 za tri, 8sk, 2as) po 18.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Cibonu, a pre toga ima izuzetno važno gostovanje Trentu u borbi za plej-of Evrokupa (3. mart), dok hrvatski tim očekuje odlazak u Bar.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Be the first to comment on "CRNO-BELI NASTAVILI SERIJU PORAZA U ABA LIGI: Oslabljeni Partizan pao posle velike borbe u Zadru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*