SPARSI UBEDLIJVI: Totenhem razbio ofanzivni Lids!

Fudbaleri Totenhema savladali su Lids kod kuće sa 3:0 (2:0) u prvom subotnjem meču 17. kola Premijer lige i sada su treći na tabeli sa 29 bodova iz 16 mečeva, četiri manje od Liverpula i Mančester junajteda. Bijelsin tim je 11. sa 23 boda. Strelci u trijumfu Pevaca bili su Kejn iz penala, zatim Son i Alderveireld.

Videli smo jako sadržajno prvo poluvreme, sa mnogo šansi, kao što je obično slučaj kada igra Bijelsin tim, koji će imati za čime da žali.

U prvih desetak minuta prvo su gosti zapretili kada je Alioski pogodio spoljni deo mreže, a onda je usledila još izglednija situacija – izblokiran je pokušaj Harisona, a Klih iz blizine šalje loptu preko prečke.

Dolazio je polako domaćin do daha, pokušavali su Kejn i Bergvajn, da bi u kontri Bamford šutirao preko gola glavom posle ubacivanja Rafinje.

I onda Pevci dolaze do vođstva posle katastrofalnog ispucavanja golmana Lidsa Melijea i prekršaja Alioskog na Bergvajnu tik unutar kaznenog prostora. Lopti je prišao Hari Kejn i šutirao sigurno po sredini gola.

Kejn je tako postao prvi igrač sa dvocifrenim brojem golova i asistencija u „ligama petice“ ove sezone.

U 34. minutu Bergvajn sa deset metara slabo šutirao posle dobre finte, ali Harison i Bamford nisu uspeli nisu naterali domaće da plate za taj promašaj u 42. minutu.

Samo minut kasnije Kejn je poboljšao svoj učinak – ponovo je Lids izgubio loptu na svojoj polovini, Kejn je savršeno centrirao sa desne strane, a Son je izbegao ofsajd zamku i pogodio za 2:0. To je stoti gol Korejca za Sparse u svim takmičenjima.

Već u 50. minutu sve je bilo rešeno – posle kornera sa desne strane Tobijas Aldeveireld je šutirao glavom, lopta je išla pravo u Melijea, koji pada sa njom i odmah se videlo da je prešla gol-liniju.

Posle toga je tempo opao, i razumljivo pošto je meč de fakto bio rešen, nikakvih problema za Murinjov tim do kraja nije bilo. Jedino što je Mat Doerti napravio veliku glupost i u nadoknadi vremena je potpuno bespotrebno dobio drugi žuti karton, tek da raspoloženje ne bude savršeno.

U sledećem kolu Totenhem 13. januara gostuje Aston Vili, a Lids tri dana kasnije čeka Brajton.

Be the first to comment on "SPARSI UBEDLIJVI: Totenhem razbio ofanzivni Lids!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*