KAKVA ŠTETA: Srbija ispustila 2:0 u Turskoj i ostala bez zaslužene pobede!

FOTO: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno (2:2) protiv Turske u četvrtom kolu Lige B Lige nacija.

„Orlovi“ su imali prednost od 2:0, ali do kraja meča nisu uspeli da odole napadima domaćina.

Ovim rezultatom Srbija je i posle četiri kola ostala bez ijedne pobede u Grupi 3, te je i dalje „zakucana“ za dno tabele.

Sa druge strane ni Turska nije uspela da zabeleži prvi trijumf pa će se ove dve reprezentacije, gotovo izvesno, do kraja grupne faze boriti za opstanak u Ligi B.

Posle početne inicijative Turske i nekoliko opasnih napada u prvih 10 minuta, Srbija je uspostavila kontrolu utakmice. A ubrzo je došla i do gola, pošto je junak iz Osla Sergej Milinković-Savić sjajno glavom zahvatio loptu posle centaršuta Mihaila Ristića za 1:0. I na početku drugog poluvremena izabranici Ljubiše Tumbakovića nastavili su da kontrolišu dešavanja na terenu, a posle sjajnog solo prodora Đuričića, Sergej Milinković-Savić iznudio je penal, koji je u 2:0 u 49. mintuu pretvorio Aleksandar Mitrović.

A onda ono što prati reprezentaciju Srbije krozi istoriju (i za vreme Jugoslavije). Olako prepuštanje kontrole igre i terena i dozvoljavanje grogiranom protivniku da se vrati. Prvo je Hakan Čalhanolu u 57. i Tufan u 76. minutu doneli su Turcima izjednačenje. Srbija nije ni imala sreće, pošto je propustila nekoliko odličnih prilika, a najbolju preko Vlahovića, kada je njegov udarac sa gol linije skinuo Demirel.

Srbija je ostala poslednja na tabeli Grupe 1 sa dva boda, jednim manje od Turske, mada je jedina dobra stvar da sada ima bolji skor u međusobnim duelima i biće ispred ukoliko završe takmičenje sa istim brojem bodova. U drugom meču grupe između Rusije i Mađarske bilo je 0:0 i Rusi su i dalje lideri sa osam, a Mađari imaju sedam bodova. U narednom kolu 15. novembra Mađarska dočekuje Srbiju, a Turska Rusiju.

Be the first to comment on "KAKVA ŠTETA: Srbija ispustila 2:0 u Turskoj i ostala bez zaslužene pobede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*