NOVAK RUTINSKI PROTIV PRIJATELJA: Đoković ubedljivo savladao Džumhura na startu US Opena!

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US Opena.

Đoković je posle dvočasovne borbe savladao Damira Džumhura u tri seta sa 6:1, 6:4, 6:1.

Srbin je tako i treći put nadigrao bosanskohercegovačkog tenisera u međusobnim duelima, bez izgubljenog seta.

Đoković će u drugoj rundi USO igrati protiv Britanca Kajla Edmunda koji je savladao Kazahstanca Aleksandra Bublika.

Đoković je u prvom i trećem setu bio nadmoćan, ali je Džumhur svima kraj malih ekrana ponudio zabavu u drugom setu, kada je promenio stil igre, napadao i izlazio na mrežu. Novak se malo unervozio, kratko se i raspravljao sa sudijom, ali je na kraju dočekao pad rivala u finišu drugog seta i već tada je meč de fakto bio gotov.

U prvom gemu je Džumhur imao brejk loptu, Đoković ju je spasao izlaskom na mrežu, a nedugo zatim je i asom osigurao početni gem. I Novak je došao do brejk lopte, Damir je pokušao servis-volejom, ali je poslao loptu u aut – 2:0.
Nastavio je Novak sa autoritativnom igrom, brzo i u opuštenom ritmu je napadao i stekao još jedan brejk prednosti, 4:0. Imao je Džumhur brejk loptu u petom gemu, ali se okliznuo u tom poenu, da bi Đoković ubrzo drop šotom poveo sa 5:0.

Uspeo je Džumhur da osvoji gem, ali je Novak rutinski priveo set kraju osvojivši poslednji poen na mreži – 6:1 za 23 minuta.

Prva polovina drugog seta bila je znatno uzbudljivija – Novak je napravio brejk koji je Džumhur odmah vratio, da bi potom teniser iz BiH imao još tri brejk lopte. Na trećoj je promašio relativno lak volej i Đoković je nekako uspeo da dobije taj gem i da izjednači na 3:3.

Sada je bio red na Novaka da propušta brejk lopte, imao je 15-40, ali i Damir se razigrao, počeo je više da napada i da izlazi na mrežu, što mu inače nije glavna karakteristika. Upravo je zahvaljujućim dobroj igri na mreži spasao i treću brejk loptu, a četvrtu posle izvanredne bekhend paralele i nove završnice na mreži.

Bila je to igra nerava u tim trenucima, Đoković je navaljivao, a Džumhur odbijao nalete spasavši i petu brejk loptu odličnim servisom, a nedugo zatim asom je završio gem od 12 minuta i poveo sa 4:3.

Taj gem, međutim, ubrzo je izgubio na značaju – Novak je lako osvojio svoj gem, a onda dobrim riternima i greškama Džumhura stigao do 0-40. Prvu brejk loptu Damir je spasao, ali je na drugoj odservirao duplu grešku – 5:4 Đoković.

Ni poslednji gem nije bio jednostavan. Stigao je Đoković do 40-15, ali je duplom greškom i greškom iz bekhenda propustio dve set lopte. Zatim zlatnu priliku propušta Džumhur promašenim smečom, a Novak realizuje treću set loptu 6:4.
Tu je bio kraj, Novak je lako napravio brejk u ranoj fazi trećeg seta. Bio je pomalo nervozan potom, ali to nije uticalo na semafor, da bi posle novog vinera forhendom napravio još jedan brejk i poveo 4:1.

Ubrzo je bilo gotovo i za manje od dva sata Đoković je završio meč prvog kolA.

Be the first to comment on "NOVAK RUTINSKI PROTIV PRIJATELJA: Đoković ubedljivo savladao Džumhura na startu US Opena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*