SUDIJSKA ANALIZA: Partizan oštećen protiv Vojvodine!

FOTO: FK Partizan

Još jedan meč Vojvodine i Partizana, još jedno obilje spornih i incidentnih detalja koji su morali da budu prečešljani sudijskom ekspertizom.

Pogotovo zbog toga što su crno-beli osuli drvlje i kamenje na arbitra Srđana Jovanovića posle utakmice u Novom Sadu, a prozvali i celu organizaciju, Fudbalski savez Srbije…

Uglavnom, po običaju, nekadašnji arbitar Igor Radojčić je na Areni sport analizirao sporne detalje sa derbija na Karađorđu.

Prema njegovim rečima, jedino je Partizan bio oštećen na ovom meču.

Krenimo redom, penal koji je tražila Vojvodina u prvom delu:

„Nije bio jedanaesterac, golman Partizana je startovao na loptu“, ocenio je Radojčić.

A, onaj možda i ključni deo meča, koji je prouzrokovao sve ostale varnice, sukob Sejdube Sume i Nikole Drinčića, sudijski ekspert je ovako ocenio:

„Suma je zaslužio crveni, a Drinčić žuti karton i sudija je ovde dobro reagovao. Razlika je u tome što se ono što je uradio Drinčić klasifikuje kao pravilo bezobzirnosti, dok je ono što je učinio Suma – nasilno ponašanje“, istakao je Radojčić.

Iz Vojvodine su u drugom poluvremenu tražili penal kada je lopta pogodila Banjaka u ruku.

„Lopta je Banjaka pogodila u nadlakticu, a po novim pravilima taj gornji deo ruke nije kažnjiv. To su nova pravila koja su tako uređena zbog VAR-a“.

I na kraju, duel Saničanina i Sadika, kada je zbog nedosuđenog faula Savo Milošević izgubio nerve, gađao sudiju flašicom i dobio crveni karton. Prema rečima Radojičića, ovde je Partizan žestoko oštećen.

Odbrambeni igrač Vojvodine je izbio prvo loptu, ali jeste posle toga napravio prekršaj. Mogao je da dobije eventualno žuti karton zbog obećavajućeg napada za Partizan“.

A, istakao je Radojčić da sudija Jovanović ne bi pogrešio ni da je isključio Sadika zbog oštrog prekršaja nad Drinčićem, zbog kojeg je napadač crno-belih dobio žuti karton.

Da je pokazao crveni karton – ne bi pogrešio! To je bio prvi faul na utakmici i to je povuklo Jovanovića da pokaže žuti karton. I da je pokazao crveni, uklopilo bi se u pravila„, istakao je Igor Radojčić.

Be the first to comment on "SUDIJSKA ANALIZA: Partizan oštećen protiv Vojvodine!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*