ČOVIĆ NE BIRA SREDSTVA: Partizan je osnovan u Zagrebu, pa ne gubi od Cibone!

covic-nebojsa-kk-crvena-zvezda

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović dotako se teme koju je pokrenuo večiti rival crveno-belih, a tiče se odnosa crveno-belih i FMP-a iz Železnika. Tom prilikom prvi čovek šampiona Srbije uporedio je tim iz Humske sa Cibonom.

Partizan se nedavno žalio na to što Crvena zvezda i FMP mogu da igraju istu ligu. Crno-beli su FMP okarakterisali kao drugi tim, tačnije filijalu šampiona Jadrana.

Dugo sam bio glavni čovek u Beogradu, pa šta? I u Košarkaškom savezu Srbije, pa u Vladi Srbije… Kakav sukob interesa. Ja razumem frustraciju jer su sve moguće raspoložive snage, i čiste i prljave bile u funkciji da se Zvezda sruši u sezoni 2019/20. Pa nisu uspeli. Možda bi uspeli da se nije pojavila korona. Niko nam ništa nije poklonio – kaže Čović za Sport Klub i nastavlja:

Priča o sukobu interesa bi možda postojala da FMP postoji od pre dve godine. Ovaj FMP je počeo kao Radnički basket i išli su iz lige u ligu. Pa nije ni Cibona nijednom pobedila Partizan, pa šta treba da kažem da je to zato što su osnovani u Zagrebu. Da li je Mega pobedila Partizan? Pa nije. I šta sad. Da li je nadležni organ ABA rekao da je bilo nameštanja mečeva između Zvezde i FMP? To je čista sujeta, frustracija i to mi je jasno jer su potrošene velike apre. To je klasičan nemoral i najprimitivniji bezobrazluk. Pričati da je sramota što igraju Zvezda i FMP… Sramota je kada ne znate, a namećete se da sve znate. Ne postoji sukob interesa i ako postoji postoje nadležni organi u Republici Srbiji. Da se dva naša kluba svađaju i da presuđuju klubovi iz regiona, da li je moralno ili ne prosudite samo. Niko nije glasao za sukob interesa i kada je stavljeno na glasanje.

Čović kategorički demantuje da donosi odluke u FMP.

– Odakle vam ta informacija? Da li ste i vi u ulici Nojeva gde se prave informacije… Nije tako. Oni imaju svoju upravu. Umro im je predsednik, pa je došao novi. U čemu je problem? Da li vi mislite da je sukob interesa? Što ne bi prelazio veliki broj igrača iz FMP u Crvenu zvezdu? Pogrešnog sagovornika imate za mistifikaciju. FMP je u jednom trenutku bio razvojni klub Crvene zvezde, ali odavno to više nije.

1 Comment on "ČOVIĆ NE BIRA SREDSTVA: Partizan je osnovan u Zagrebu, pa ne gubi od Cibone!"

  1. Кога ћорави прави лудим? И птице на грани знају да је власник ФМП и уједно власник Ц. З. исти човек а то је мали Наполеон из предграђа.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*