ISPLIVALO: Zvezda za 800.000 evra kupila mesto u Evroligi od Cibone?

Youtube.com/printscreen

Neretko se u regionalnoj ABA ligi dešavalo da klub koji na terenu izbori učešće u Evroligi tu čast i privilegiju, iz različitih razloga, prepusti nekom drugom.

Takav slučaj je viđen 2014. godine, na čuvenom „fajnal-foru“ u Beogradu, kada je Cedevita Olimpija u polufinalu šokirala Partizan i ostavila ga bez Evrolige devet godina, a Cibona je istog dana izbacila Crvenu zvezdu i kasnije osvojila šampionski prsten.

 


Međutim, Dario Šarić, Džerel Blesingejm i drugi nisu naredne sezone igrali u elitnom društvu, već je to ipak bila Crvena zvezda, koja je otkupila to pravo od finansijski slomljenog velikana iz Zagreba.

Franjo Arapović, čiji je sin Marko tada bio u timu „cibosa“, podsetio je da je u pitanju bila cena od 800.000 evra koliko je Zvezda platila Ciboni.

“Oni (Cibona) prodaju Evroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gde predsednik Zvezde, Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I šta sad?”, prisetio se Franjo Arapović u podkastu „ProSport“.

Drugo mesto te sezone imala je Cedevita, tada sa sedištem u Zagrebu.

 


„Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani”, rekao je Arapović.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "ISPLIVALO: Zvezda za 800.000 evra kupila mesto u Evroligi od Cibone?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*