ITALIJA U SUZAMA: Preminuo „Levonogi Bog“

Italija plače za istinskom fudbalskom legendom.

Mario Korso, italijanski reprezentativac koji je 16 godina igrao za Inter i s njim osvojio dva naslova evropskog prvaka, preminuo je jutros u 79. godini.

Korso je skoro čitavu karijeru proveo u Interu i od 1957. do 1973. sakupio 509 utakmica, pre nego što je poslednje dve sezone odigrao za Đenovu. Bio je deo Grande Intera s legendarnim trenerom Eleniom Ererom na čelu, koja je osvojila četiri titule italijanskog šampiona (1963., 1965., 1966. i 1971.), dva Evropska kupa (1964. i 1965.), te dva Interkontinentalna kupa. Za italijansku reprezentaciju taj je krilni napadač odigrao 23 utakmice i postigao četiri gola, prenosi „Index.hr“. Zvali su ga „Levonogim Bogom“ zbog njegovih sjajnih slobodnih udaraca i centaršuteva.

– Preminuo je Mario Korso, večni šampion beskrajne klase – objavio je Inter u sapoštenju.

Nije se na tome zaustavio:

– Levom nogom očarao je svet s ekipom koja je obeležila jednu eru. Naše misli i ljubav idu njegovoj porodici u ovim teškim trenucima – stajalo je u saopštenju milanskog velikana.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "ITALIJA U SUZAMA: Preminuo „Levonogi Bog“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*