NAŠE HEROINE NISU IZDRŽALE: Italija je novi evropski šampion

Odbojkašice Srbije nisu uspele da odbrane tron, pošto su u finalu Evropskog prvenstva izgubile od selekcije Italije – 3:1 (26:28, 25:22, 25:19, 25:).

Tako blizu, a tako daleko… Došlo je 20.565 gledalaca da podrži srpske heroine u pohodu na treću uzastopnu titulu šampiona „starog kontinenta“, ali nije vredelo.

Iako je krenulo dobro, umor je stigao izabranice Zorana Terzića, a Italija je, mora se priznati, apsolutno zasluženo osvojila trofej.

Nije bilo lako ni jednima ni drugima da počnu meč pred više od 20.000 ljudi u Areni. Nervoza je činila svoje, pa se nijedna ekipa nije preterano odlepljivala u rezultatskom smislu.


Igralo se praktično ceo set poen za poen, sve do završnice kada je Srbija greškom Paole Egonu stigla do dva poena razlike.

Izjednačile su Italijanke na 24:24, ali na krilima krcate Arena Srbija je preko Tijane Bošković stigla do osvajanja prvog seta.

U drugom je Italija konstantno vodila sa dva ili tri poena razlike, ali se Srbija vratila sredinom seta i u finišu ponovo došla do 22:20.

Međutim, tada su naše devojke stale i dozvolile rivalkama da osvoje pet vezanih poena kojima su Italijanke izjednačile na 1:1.

To je bio prelomni momenat na utakmici, iako su Srpkinje odlično startovale u trećem setu i vodile sa 7:3 i 10:6.

Tada se desio novi pad, ovog puta strmoglavi, jer je u potpunosti stao napad po krajevima, a Italijanke su podigle zid na mreži i osvojile mnogo poena iz bloka.

Ekspresno je Italija stigla do izjednačenja, a onda i do velikog preokreta dok su naše devojke nemo posmatrale dešavanja na terenu.

Ništa nisu promenile ni u završnici seta, ali što je najgore, ni u četvrtom setu gde se igra Srbije u potpunosti raspala.

Italija je iz poena u poen dominirala u napadima, igri u polju, neverovatnim odbranama, a gotovo po pravilu je sve to na kraju „začinila“ Paola Egonu, najbolja igračica ovog meča.

Potpuno se raspucala u četvrtom setu i sama dotukla Srbiju, te donela evropsku titulu Italiji.


Be the first to comment on "NAŠE HEROINE NISU IZDRŽALE: Italija je novi evropski šampion"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*