SRBIJA ISPRED PORTUGALA: Fenomenalni Mitrović

FOTO: FSS

Srbija bolja od Luksemburga (4:1) za prvo mesto na tabeli Grupe A kvalifikacija za Mundijal

Oslanja se Belgija na Romelua Lukakua, poljski fudbal živi na grbači Roberta Levandovskog, nadu Izraelu da će nekad nešto napraviti čuva Eran Zahavi, a Srbima se ukazao Aleksandar Mitrović da podseti na značaj klasičnog špica i realizatorskim sposobnostima vrati reprezentaciju na čelo Grupe A evropske zone kvalifikacija za Mundijal u Kataru naredne godine. U meču pred koji je nacija unapred upisala tri boda, napadač Fulama ih je u stvarnosti zaradio, matirao Luksemburg (4:1) i posle kompletiranog četvrtog kola postavio Orlove tamo gde žele da budu i za dve meseca. Na pr(a)vo mesto!


U pobedi nad ne toliko zvučnim i(li) atraktivnim, a poslednjih godina za neke selekcije nezgodnim rivalom, Mitrović je sa dva hica u prvom poluvremenu trasirao ekipi Dragana Stojkovića Piksija put ka pobedi, sebe ustoličio kao kralja kvalifikacija – sedam pogodaka na sadašnjem preseku, tri više od prvog pratioca Levandovskog – razgalio oko 10.000 navijača na stadionu „Rajko Mitić“, dao nam dodatni vetar u leđa pred gostovanje u Irskoj, demonstriravši šta centarfor u izvornom obliku mora da radi. Daje golove.

Na različite načine. Jedan, tako što je pratio sjajnu akciju ove subotnje večeri vrlo raspoloženih Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića Savića, da bi divan na pas asa Lacija prevario Entonija Morisa. Drugi, pošto je trznuo glavom na centaršut Filipa Kostića na koncu akcije Strahinje Pavlovića i još jednog divnog proigravanja Tadića. Bio je na pravom mestu i kada je trebalo staviti tačku pitanje pobednika. U skoku je potpuno poremetio Maksima Šanoa i praktično ga naterao da pošalje loptu u sopstvenu mrežu.


Be the first to comment on "SRBIJA ISPRED PORTUGALA: Fenomenalni Mitrović"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*