RUKOMET: Novi trener na klupi

TONI Đerona je na korak od klupe muške rukometne reprezentacije Srbije. Upravni odbor RSS trebalo bi na današnjoj sednici da iskusnog Španca (46) promoviše u novog selektora. Strateg Šartra bi, tako, na klupi nasledio Nenada Peruničića, koji je pre tri meseca podneo neopozivu ostavku zbog 20. mesta na EP u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Nekadašnji selektor Tunisa, s kojim je bio i prvak Afrike, u razgovoru za „Novosti“ je potvrdio da nedeljama razgovara sa čelnicima RSS, uz opasku da se još nisu dogovorili oko finansija. To je pre nekoliko dana podvukao i potpredsednik RSS Dragan Škrbić.

Ukoliko sedne na vruću klupu „orlova“, Đeronu čeka veliki izazov. Plan je da postavi sistem, da uz njega stasaju i mlađi treneri. Govori se da će Đeronin pomoćnik biti Zoran Đorđić, a u stručnom štabu: Momir Ilić, Žikica Milosavljević i Mladen Bojinović. Pre nego što izabere novog selektora, UO mora i da usvoji ostavku Nenada Peruničića.

Čelnici Saveza danas će raspravljati i o prekinutim prvenstvima u obe konkurencije. Takmičarska komisija je predložila da se sve lige ponište i da se prošire za dva kluba. U stvari, najproblematičnija je Arkus superliga za rukometaše, jer je trebalo da se Vojvodina i Metaloplastika, koje su igrale SEHA ligu, priključe Dinamu, Železničaru, Novom Pazaru i Partizanu i plej-ofu za prvaka države. To, praktično, znači da neće biti šampiona, ali i da se niko neće preseliti u niži rang.

Kako je 2020. izborna godina, UO će pokrenuti izborni proces, a Skupština bi trebalo da se održi u septembru ili oktobru.

Još nije poznato hoće li Đerona imati priliku da vodi Srbiju na Svetskom prvenstvu sledeće godine u Egiptu. Orlovi su čekali baraž za ovo takmičenje, ali je EHF doneo odluku da, zbog pandemije virusa COVID-19, baraž ne bude odigran i da na SP prođu reprezentacije koje su bolje plasirane na rang-listi, pa je Srbija ostala bez plasmana. Zasad, s obzirom na to da su upražnjena još četiri mesta, a čelnici RSS prijavili su se za vajld-kardu.

Be the first to comment on "RUKOMET: Novi trener na klupi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*