JEDAN JE PARTIZAN: Partizan pobedio Budvu, opstanak dostižan

Vaterpolosti Partizana uhvatili su poslednji voz kada je reč o borbi za opstanak u elitnom regionalnom društvu. “Crno-beli” su na svom bazenu pobedili Budvu sa 11:6, pa sada na dva kola pre kraja mogu da se nadaju da će i naredne sezone igrati u A1 diviziji.

Meč protiv Budve, nosio je prefiks biti ili ne biti za vaterpoliste Partizana. Pobeda je bila jedina opcija jer u preostala dva kola, ekipa koja je sedam puta bila šampion Evrope, gostuje Primorcu i Mornaru u Splitu. Partizan još uvek nije siguran kada je opstanak u pitanju, ali su tri boda u odnosu na Mornar iz Splita značajan kapital.

Podsećanja radi, poslednjeplasirana ekipa će se odmah preseliti u A2 diviziju, dok će pretposlednja igrati baraž mečeve protiv drugoplasirane ekipe iz divizije A2.
Vaterpolisti Partizana odigrali su na izuzetno visokom nivou pre svega u odbrani. Prvu deonicu su dobili sa 3:0, uoči poslednje su vodili sa 9:4, što je bilo dovoljno da meč mirno privedu kraju i stignu do jako važne pobede.

Golove za Partizan postigli su Aleksandar Radanović i Lazar Vićković po tri, Arsenije Mitrović dva, Andrej Barać, Aleksa Nešić i Petar Smiljević po jedan. Kod Budve, Nikola Milorodović je postigao tri, a po jednom su se u listu strelaca upisali Petar Ćetković, Branko Franeta i Blagoje Ivović.

U ovom kolu na programu je i duel Primorca i Šapca, a slobodna je ekipa Mornara iz Splita.

Tabela: Šabac 10, Primorac 9, Budva 9, Partizan 8, Mornar 5.

Vaterpolosti Jadrana iz Herceg Novog pobedili su na svom bazenu Crvenu zvezdu sa 16:7, pa je sada spisak ekipa koje će učestvovati na finalnom turniru definitivno poznat.

Golove za Jadran postigli su: Kanstantin Averka četiri, Vlado Popadić, Uroš Vučurović i Martin Gardašević po tri, Dušan Banićević, Danilo Radović i Petar Mijušković po jedan. Strelci za Crvenu zvezdu bili su Veljko Tankosić, Petar Kasum, Filip Radojević, Vuk Milojević, Nikola Rađen, Ivan Gusarov, Marko Radović.

Za titulu koju brani Mladost iz Zagreba, boriće se Mladost, Jug, Jadran iz Herceg Novog i Jadran iz Splita, a ostaje samo da se vidi kakav će biti polufinalni raspored. U drugom meču mini lige za titulu Jug je kao gost pobedio Mladost u Zagrebu sa 10:9. U ovom kolu slobodna je bila ekipa Jadrana iz Splita.

Prevagu na tasu Juga koji se ovom pobedom probio na prvo mesto na tabeli doneli su Loren Fatović i Danil Merkulov sa po dva gol. Kod Mladosti, po dva gola su postigli Lovre Miloš, Konstantin Harkov i Luka Bukić.

Tabela: Jug 30, Mladost 27, Jadran Herceg Novi 27, Jadran Split 18, Crvena zvezda 11.

IZVOR SK

Be the first to comment on "JEDAN JE PARTIZAN: Partizan pobedio Budvu, opstanak dostižan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*