POSLE PRIPREMA PARTIZANA : Još trojica!

Trener Partizana najavio pojačanja i obrazložio zašto se talenti vraćaju u Teleoptik i omladince

Doviđenja, do sledeće zime. Pripreme u Beleku su gotove, vraća se Partizan za Beograd, u četvrtak ponovo napušta Srbiju i leti za Katar, naredne zime će ponovo u antalijsku regiju, a šef stručnog štaba Savo Milošević uverava da je ekipa – napreduje.

I da će do januara 2021, kad će opet trenirati na obalama Sredozemnog mora biti uverljivija nego što je bila u prvom delu ove takmičarske godine. Posebno što sam trener crno-belih ističe da su njegovi izabranici imali prostor za napredak od 30 odsto u odnosu na prvi deo sezone.
Verujem uvek i verovaću da ako dostignemo tih 30 odsto, na to ćemo tražiti još 20. Nikad nećemo prestati da tražimo više. Protiv Ružomberoka se već videlo poboljšanje. Pomaže i to što je sastav ostao isti, to je najveći plus u odnosu na jesen. Ekipa se poznaje. Možemo da se poboljšamo, u fizičkom smislu takođe. Pojačali smo fizički rad. Ako odradimo sve što planiramo do kraja priprema, dobićemo dosta. Momci su već naviknuti na režim rada, što je još jedan plus. U stvaranju tima je bitno vreme, sve je proces. U situaciji smo da imamo i dobru bazu i na njoj možemo da gradimo. Moramo da vodimo računa da ne preterujemo, jer ono što dodajemo, ne sme da naruši ono što je već bilo dobro“, pojasnio je Milošević.

Na njegovim terenima Parni valjak je odigrao tri kontrolne utakmice i ostvario vrlo dobre rezultate (Vitorul 1:0, Krakovija 1:1, Ružomberok 2:1).

Posle kratrotrajnog boravka u glavnom gradu Srbije, ekspedicija osvajača kupa seli se u Katar, gde će učestvovati na turniru „Premijer kup“, zajedno sa mosovskim velikanima Lokomtivom i Spartakom, te Rostovim.

A, na tabeli je Partizan 11 koraka iza Crvene zvezde, te je logično zapitati se da li u Humskoj prate šta radi najveći rival i postoji li šansa da makar „zakuvaju“ prvenstvo na proleće.
Sad ne pratim. Moram da priznam i dok smo igrali prvenstvo, nisam odgledao nijednu njenu utakmicu. Potrudićemo se unesemo neizvenost. Jedna stvar je trka za titulu sa Zvezdom, Vojvodinom, Čukaričkim, a druga stvar je da se potrudimo da navijačima priredimo lep fudbal“.

Navijači se nadaju još kojem pojačanju u završnici prelaznog roka. Bojan Matić je već stigao, a narednih dana očekuju su štoper Uroš Vitas, možda i napadač Miljan Škrbić koji je bio na probi. Pričalo se o potrebi za još jednim centralnim defanzivcem, desnim bekom, mogućem osveženjem u manevru.
„Ne fali nam mnogo igrača, zaista. Ova ekipa je selektirana dobro. Imali smo vremena od marta da izvršimo selekciju, sada dopunsku selekciju. Možda nam je potrebno nekoliko igrača kada je u pitanju defanziva. Najveće pojačanje bi mogao da bude Lazar Marković, što je sasvim dovoljno, sad uz Matića. Zaista ne fali puno, neću ni tražiti više od toga. Sa Matićem imamo 21 igrača, videćemo kakva je situacija sa Miljanom Škrbićem. Bez obzira na sve, mislimo da ima kvalitet za Partizan. Imamo prostora za još tri igrača da ih licenciramo i potrudićemo se da ispunimo tu kvotu. Imamo momke iz Teleoptika, ozbiljno i na njih računamo. Potvrdili su da imaju potencijal i svako od njih vrlo brzo može biti prvotimac Partizana“.

U tu grupu, po godinama, može da uđe Denis Stojković, s tim što bi izvesn i dolazak sadašnjeg člana Avelina značio da odmah konkuriše za prvi tim.
„Videćemo, uvek kad je prelazni rok i kada je u pitanju Partizan cirkuliše veliki broj informacija i imena. Jedna od želja, bila je javna tajna, to je bio Bojan Matić. Uspeli smo da ga dovedemo. Opredeliću se za igrače koji će nam doneti nešto novo, ne želim igrače samo da bih dovodio. Već smo imali u junu i decembru situacije da se oprostimo od nekih igrača. To nije lako, ljudski. Pogotovo, jer to nisu momci koji ne zaslužiju da budu u Partizanu, komplikovane su stvari i pokušaćemo da se te stvari ubuduće više ne dešavaju“.

Savo je visoko ocenio rad ekipe u pripremnom periodu.
Ne bih voleo da zvuči hvalisanje, ako može 11, dao bih 11. S obzirom na ti da su momci odradili svaki sekund treninga, od početka do poslednje utakmice. Imali smo vrlo malo nervoze, ako ju je uopšte bilo. Na pripremama, kao što znate i sami – bude toga. Od prvog do poslednjeg trenutka smo imali ozbiljan rad. To moram da istaknem. Više od ovoga ne možemo da očekujemo. Plus, nismo imali ozbiljnih povreda. Lutovac će se ubrzo vratiti, već trenira i nadoknadiće dva ili tri dana do puta u Katar. Marković je mogao i da igra protiv Slovaka. Ima spazam na leđima, ali nismo hteli da rizukujemo. Za njega je najbitnije bilo da odradi pripreme. Koliko će igrati, manje je bitna minutaža“.

Be the first to comment on "POSLE PRIPREMA PARTIZANA : Još trojica!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*