SAVRŠEN POČETAK PRIPREMA ZA SP: Srbija srušila Mađarsku u Budimpešti!

FOTO: FSS

Fudbaleri Srbije savladali su Mađarsku u Budimpešti rezultatom 0:1 u prijateljskom meču.

Jedini pogodak na meču je zapravo bio autogol Žolta Nađa u 35. minut igre.

Nismo gledali preterano zanimljiv meč, koji je ispresecan čestim faulovima. Na kraju prvog poluvremena ih je bilo čak 22, ali se slovački arbitar uprkos tome nije odlučio na pokazivanje kartona.


Štaviše, to se dogodilo tek u 67. minutu i to nakon protesta, a ne faula.

Meč je i počeo u tom maniru kada se Fiola poslužio rukom u duelu sa Tadićem i laktom ga zakačio po licu. Usledio je odgovor kapitena Srbije nepunih 10. minuta kasnije. Uputio je centaršut, a do lopte nije mogao da stigne Mitrović. Pronašla je na drugoj strani Kostića koji je uputio maestralan udarac, ali je gol odmah poništen zbog faula u napadu asa Fulama.

Na drugoj strani je odlično branio golman Torina Vanja Milinković-Savić, koji je u pojedinim situacijama izukao „orlove“. Neke njegove odbrane su i omogućile da Srbija dođe do prednosti u 35. minutu.

Korner je izveo Tadić, a lopta je stigla do Mitrovića čiji udarac iz neposredne blizine nije bio dovoljan da matira Gulačija. Ipak, nespretno je reagovao Žolt Nađ u nastavku i loptu sam ugurao preko gol linije.

Protestvovali su Mađari, a ponajviše Loik Nego, da je Mitrović loptu primirio rukom. Ipak, VAR je doneo odluku u korist Srbije i dodelio gol. Manje su bile naklonjene mađarske sudije u kontrolnoj sobi u drugom poluvremenu kada je Mitrović fauliran u protivničkom šesnaestercu. Tada penal nije dodeljen, iako se stiče utisak da je prekršaj bio očigledan.

Imao je Mitrović samo tri minuta kasnije 1 na 1 sa mađarskim golmanom, ali se ovaj isprečio sjajnom odbranom nogama. Srbija se propisno ispromašivala pri kraju. Novu priliku nepunih 10 minuta kasnije je imao Nemanja Radonjić koji je dobio loptu u izglednoj kontri. Spetljao se, te uspeo da uputi tek solidan udarac.

Može se reći da se Srbija na kraju i izvukla kada su Mađari u trećem minutu nadoknade pogodili stativu, a potom promašili prazan gol.

Meč je obeležila i povreda štopera Bazela Strahinje Pavlovića koji je zbog toga izašao iz igre u 55. minutu.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija se sada okreću narednom susretu sa Danskom sa kojom se sastaju za četiri dana.


Be the first to comment on "SAVRŠEN POČETAK PRIPREMA ZA SP: Srbija srušila Mađarsku u Budimpešti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*