DULJAJ OTKRIO: Ova trojica igrača Partizana će imati ozbiljne ponude ove zime!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

FK Partizan je u ranim popodnevnim časovima promovisao kalendar za 2024. godinu.

Nakon predstavljana kalendara i obraćanja Milorada Vučelića i Miloša Vazure, predstavnicima medija se obratio i trener Igor Duljaj.

 


On ne krije zadovoljstvo urađenim u polusezoni.

– Možemo da budemo zadovoljni s onim što je Partizan postigao. Imali smo dosta problema nakon neuspešne sezone koju smo završili na četvrtom mestu. Bilo je tu mnogo stvari koje je trebalo promeniti, otišlo je 11 igrača, toliko je i došlo. U kratkom vremenskom periodu neophodno je bilo sklopiti ekipu i postigli smo nešto što mnogi nisu verovali, da završimo na prvom mestu. To ne znači da među nama vlada neka euforija, gledamo malo dalje, a to je da u sastavu Partizana ima dosta mladih igrača koji mogu da budu okosnica i da u nekoj bliskoj budućnosti Partizan može da profitira od njih. Kada su igrači dolazili, vodio sam se logikom da to ne budu igrači koji imaju dosta godina, da ne budu skupi, da budu igrači koji imaju ambicija da preko Partizana idu dalje, da su gladni uspeha i dokazivanja. Mi smo uspeli u tome. Podatak da Saldanja ima 25 godina, tu je i Severina, afirmisao se mladi Ilić, Belić, golman Jovanović, Svetozar Marković. Poslednji derbi smo završili sa dva bonus igrača i to može da raduje, ovo je samo jedan korak od hiljadu milja.

Priznaje da je osvajanje prvog mesta na kraju jeseni stvar koja će dosta olakšati sam rad kluba.

– Lakše je, zato što možete lakše privuči igrače. Oni svi gledaju na kojoj se poziciji nalazi Partizan i da li ima mogućnost da igra Evropu. Ona donosi mnogo ne samo klubu, već i igračima. U ovom trenutku smo u povoljnijoj situaciji i možemo lakše da pregovaramo sa igračima. Naravno, finansijski momenat je takođe bitan. Samim tim što nismo igrali Evropu, što je moja velika odgovornost, izgubili smo nekoliko miliona. Ipak, sa ovim igračima sada klub može da profitira i da se borimo za Evropu. Napravili smo korak nazad, ali mislim da ćemo sad dva, tri unapred.

Govorio je i o eliminaciji od Nordsjelanda, za koju je preuzeo odgovornost.

– Mnogi su potcenili Nordsjeland, uvek sam govorio da niko ne sme to da radi i da govori da su to anonimusi. Sportski radnici koji su u klubu su to govorili, nikoga nisam imenovao, ali čuli ste razne komentare, ovi su nam dali pet golova i slično. Partizan je i ranije gubio sa pet, ali nikada se nije dizala velika frka kao sad. Sramota je izgubiti 5:0, ja sam to prvi rekao. Posle toga su dali Fenerbahčeu i Ludogorecu šest i sedam golova, to je jedna ekipa koja ima neki sistem, koja zna šta hoće. Nisu na top nivou, ali njihov je sistem afirmacija mladih igrača. Neki put gubimo realnost, a moramo da shvatimo da je Evropa mnogo ispred nas, mnogo ispred…

Generalni direktor Miloš Vazura potvrdio je da će Duljaj i dalje ostati trener Parnog valjka.

– Nisam brinuo nikada. Uopšte ne brinem, niti imam razloga za to. Sve što radim je u interesu igrača i ekipe, jer oni su ti koji su izneli najveći teret. Oni su ginuli na terenu, dolazili su i igrali pod temperaturom, neki su imali i upalu pluća. Bolesni su igrali, iako doktori nisu dali zeleno svetlo. Bili smo iskreni jedni prema drugima i ja ću uvek da branim igrače i moj tim, jer su oni do poslednjeg momenta izgarali i pored stručnog štaba imaju najveću zaslugu što je Partizan mogao da obraduje mnoge navijače. Dugujemo zahvalnost navijačima koji su dali veliku podršku, iako nisu dolazili na južnu tribinu. Bili su nam ogromna podrška dok smo igrali gostujuće utakmice širom Srbije. To je najveći uspeh, srce mi je puno zbog toga i nisam najsrećniji zbog prvog mesta, već zbog toga. Uvek sam se trudio da budemo crno-bela familija, da sve radimo čiste duše i zbog toga što smo bili iskreni jedni prema drugima je dovelo do toga da vidite onakvu radost igrača bez obzira koja je utakmica u pitanju. Meni je to najveći uspeh, osmeh na licima igrača i navijača Partizana.

Otkrio je i razloge zbog kojih je digao glas protiv pojedinaca u omladinskoj školi

– Niko ne može dam bilo šta u životu da uradi. Nisam usamljen i nisam sam. Nisam u ničijim kandžama, ja sam svoj. Mene niko ne može da instruiše, sve ovo što sam rekao je više išlo na moju štetu. Umesto da afirmišem sebe i ekipu, ja sam pričao o tim stvarima. Ako neko sebi da za pravo da komentariše Gordana Petrića i Nemanju Matića, a ja da ćutim na to, to nije korektno. Dosta puta sam izlazio iz okvira svog posla i verovatno da je trebalo da snosim neke konsekvence. Gordan Petrić je mnogo dao Partizanu, Nemanja Matić ima fantasičnu karijeru i da neko iz omladinske škole dozvoli sebi da komentariše njihov rad, a da svi ćute, to nije fer i nije korektno.

Natan de Medina je jedno od retkih pojačanja Partizana koja nisu previše toga pokazala, a on nije ni imao kako, pošto mu je minutaža bila veoma mala.

On je došao kasno. Pod dva, imamo bonus igrača na toj poziciji. Pod tri, Sveta Marković je kapiten. Ja sam insistirao da on dođe, jer smo u tom trenutku imali samo tri igrača na poziciji štopera. Dolazili su Kup i prvenstvo, ja sam njemu rekao da mora da ćuti i da radi, da na njegovoj poziciji igra Ilić koji je bonus, on je to shvatio i nije pravio nikakve probleme. Ne mogu svi da igraju, to je specifična pozicija. I tokom priprema sam istu četvorku držao pozadi kako bi se uigrali. Medina nije pozicija kao što je Zahid, kao što je Natho, da možete polako da ga ubacujete po 15, 20 minuta. To je pozicija štopera i ne možete da ga ubacite na 15 minuta.

 


Duljaj je pozdravio to što je Vazura izjavio kako će Mateus Saldanja sigurno ostati u klubu, ali…

– Ako se sećate u prošlosti uvek su se menjali igrači, neko novi je dolazi. Uvek sam apostrofirao da je najvažnije šta iza sebe ostavljam sledećem treneru. Ne može svaki trenera da bira šta on želi, već šta je potrebno Partizanu. Koji su to profili za Partizan, a ne profil igrača za Igora Duljaja. Svake godine ste imali neke turbulencije, jer doođe novi trener i neće igrače od prethodnog. Drago mi je što je generalni direktor to rekao. Ja znam da Saldanja ima ozbiljne ponude koje će stići. Rekao sam da će klub teško da ga zadrži, a ne da će da ga proda. To sam rekao jer je on pokazao da je fantastičan igrač i mnogi moji kontakti iz Evrope pitaju za njega i Belića, čak i Severina će imati ozbiljnu ponudu i to je sve plus. Januar se bliži i fudbalska pijaca će tačno da da odgovor na sva pitanja ko koliko vredi. Jedno je koliko vi tražite, a ko koliko nudi – zaključio je Duljaj.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "DULJAJ OTKRIO: Ova trojica igrača Partizana će imati ozbiljne ponude ove zime!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*