GREŠKE SKUPO KOŠTALE CRNO-BELE: Partizan porazom u Krasnodaru se oprostio od prve pozicije u grupi!

Košarkaši Partizana izgubili su od Lokomotive Kubanj 83:76 u Krasnodaru, u pretposlednjem kolu prve faze Evrokupa.

Crno-beli su nakon slabog starta meča i dvocifrenog zaostatka već posle četiri minuta (15:4) uspeli da serijom 10:2 početkom drugog poluvremena preokrenu rezultat (50:47).

Međutim, srpski velikan je odigrao očajno u poslednjem kvartalu, postigao samo deset poena, te serijom grešaka i čak 20 izgubljenih lopti skoro pa poklonio pobedu ruskom timu.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Stefan Birčević sa 17 poena zahvaljujući pet pogođenih trojki iz sedam pokušaja, a imao je i 3 skoka.

Po 12 poena dodali su Torijan Volden i Nemanj Gordić koji je imao i čak 7 izgubljenih lopti, dok je dvocifren učinak imao još Nikola Janković sa 10 poena.

„Lokose“, koji su u prvom poluvremenu pogodili šest od svojih devet trojki, predvodio je Mindaugas Kuzminskas sa 17 poena.

Najbolje ga je pratio Vil Kamings sa 16 uz nekoliko bitnih koševa kada se meč „lomio“, dok je 15 dodao Dmitri Kulagin uz takođe nekoliko važnih koševa u završnici susreta.

Crno-beli su bili oslabljeni na ovom gostovanju neigranjem kapitena Novice Veličkovića i jednog od najboljih igrača ove sezone Ognjena Jaramaza.

Partizan je ovim porazom i definitivno ostao bez šansi za osvajanje prvog mesta u grupi, dok je Lokomotiva popravila šanse za plasman u Top 16, ali Rusima ipak sve zavisi od poslednjeg kola i direktnog duela sa turskim Tofašom s kojim je izjednačena sa po četiri pobede.

Ovo je poslednji meč devetog kola Grupe B, u utorak je Venecija slavila u Limožu 78:71 i stekla pobedu više u odnosu na Partizan, dok je Ritas zakomplikovao situaciju Lokomotivi pobedom nad Tofašom 99:83.

Be the first to comment on "GREŠKE SKUPO KOŠTALE CRNO-BELE: Partizan porazom u Krasnodaru se oprostio od prve pozicije u grupi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*