SIMONOVIĆ: Uz pomoć Rajana Boutrajta naneo prvi poraz Šakoti!

Crvena zvezda je doživela poraz od Cedevita Olimpije u dvorani „Stožice“ rezultatom 72:64. Simonović se raspucao u drugom poluvremenu, pridružio se Rajanu Boutrajtu i zajedno su vodili ekipu do pobede. Lorenzo Braun je odigrao odličan meč, ali nije mogao sam.

Nekarakterističan start utakmice gledala je publika Stožicama. Najpre su obe ekipe bile bez poena duže od dva minuta, a onda je Crvena zvezda ekspresno stigla do solidne prednosti. Lorenzo Braun je odlično započeo meč i već na sredini četrtini imao je dobro popunjene kolone u statistici. Međutim, kako su došli do prednosti, tako su ga i igzgubili. Domaći igrači si zaigrali dosta bolje i najviše zahvaljujući Krušlinu i Stipanoviću, uspostavili su egal.

Crveno-beli su imali dva poena prednosti na kraju prve četvrtine, a u drugoj je eksplodirao Rajan Boutrajt.

Amerikanac je pogodio fauliran pri šutu za tri poena. Pogodio je sva tri bacanja, a onda i tri šuta za tri poena. Cedevita Olimpija je odličnom drugom četvrtinom obezbdila prednost – 35:32 pred nastavak meča.

A nastavak su otvorili Marko Simonović i Lorenzo Braun. Bivši košarkaš Crvene zvezde je pogodio dve trojke, dok je Lorenzo nastavio tamo gde je stao – razigravao je saigrače i pogađao.

Upravo je heroj na utakmici protiv Valensije pogodio trojku uz istek vremena pred početak četvrte četrvtine koja je otvorena praznim hodom gostiju. To su domaći igrači uspeli da iskoriste, otišli su na dvocifrenu prednost, a Zvezda je povremeno uspevala da se vrati u meč.

Deluje, da su u finišu sitnice odlučivale, a uglavnom su one išle u korist domaćih igrača. Tako je u finišu Filip Čović vratio goste u igru, pogodio je dve vezane trojke, ali je onda i napravio veliku glupost. Pokušavši da iznudi faul kod drugog zaredom šuta za tri poena, ispružio je nogu i faulirao Jaku Blažiča. To je definitivno stavilo tačku na pitanje pobednika, pošto je nakon slobodnih bacanja Slovenca, Marko Simonović pogodio trojku. Bio je precizan i Boutrajt, četvrti put van linije za tri poena, a Zvezda nije mogla da se vrati u samoj završnici.

Odličan meč je odigrao Rajan Boutrajt, postigao je 17 poena, a imao je fantastičan indeks korisnosti – 25. SImonović ga je pratio sa 16 poena, i sedam skokova. Meč je završio sa četiri pogođene trojke iz osam pokušaja. Cirbes je postigao osam poena, a Blažič tri.

Lorenzo Braun je bio nekoliko nivoa bolji od svojih saigrača. Uz 17 poena, dodao je četiri skoka i pet asistencija. Jedini dvocifreni uz Lorenza bio je njegov zemljak, Bili Beron koji nije odigrao dobar meč, deset poena uz slab šut, nije ono na šta je navikao navijače.

IZVOR: BLIC SPORT

Be the first to comment on "SIMONOVIĆ: Uz pomoć Rajana Boutrajta naneo prvi poraz Šakoti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*