Fantastični Renfro rasturio Uniks u Kazanju! Kuzminskas se oštri za Partizan

Dugo se Zenit mučio u domaćoj VTB ligi i plaćao ceh žestokom tempu u Evroligi, da bi poslednjih dana konačno proradio. U prošlom kolu je protiv Jeniseja prekinuo niz od četiri poraza, a danas je vezao i drugu pobedu. Protiv Uniksa u Kazanja gde je slavio 93:80.

A fantastičnu partiju je odigrao nekadašnji Partizanov plejmejker Aleks Renfro. Iskusni Amerikanac sa bosanskim pasošem je odigrao utakmicu skoro bez greške.

Uniks je dobro igrao samo u prvoj četvrtini, donekle se držao i u drugoj da bi Zenit na poluvreme otišao sa plus sedam (47:40) i onda rasturio domaćina u drugom poluvremenu na krilima fenomenalnog Renfroa.

Američki plejmejker je meč završio sa 25 poena za 24 minuta na parketu. Trojke je šutirao bez promašaja: 4/4. Dvojke takođe: 2/2. Sa linije penala je bio skoro perfektan: 9/10. Podelio je šest asistencija, upisao tri skoka i iznudio sedam faulova za ukupan indeks korisnosti od čak 31 i bio je prvo ime meča. Najveću pomoć je imao od Koltona Ajversona koji je ubacio 13 poena. U domaćem timu se istakao Erik Mekolum sa 21 poenom.

CSKA iz Moskve je nastavio sa ubedljivim partijama i vezao petu pobedu pošto je deklasirao Nižnji 94:69. Dimitris Itudis je uspeo da odmori nosioce igre za Evroligu, pa su se svih 12 igrača upisali u sterelce. Bolomboj je sa 15 poena bio najefikasniji, Hilijard je ubacio jedan manje.

Status favorita je opravdala i Lokomotiv Kubanj koja je pregazila Zjolonu Goru 93:71. Blistao je novajlija Mindaugas Kuzminksas koji je ubacio 19 poena. Kamings je dodao 14 bez promašaja za dva poena (7/7), Kalnijetis je loše šutersko veče (1/6) nadoknadio sa 11 asistencija, a Alan Vilijams je na devet poena nadovezao i 10 skokova. Na drugoj strani je Dru Gordon ubacio 22 poena. Kuziminskasu je ovo bila tek četvrta utakmica od dolaska u Krasnodar. Dve je odigrao u Evrokupu i jednu u VTB ligi, a ovo mu je bila ubedljivo najbolja i najefikasnija. Litvanac polako ulazi u formu, što nisu dobre vesti za Partizan koji Lokomotivi gostuje u devetom kolu Evrokupa koje je na prgramu 11. decembra.

Estonski Kalev je uspeo da opravda ulogu blagog favorita protiv kazahstanske Astane i da rutinski slavi 84:76 iako je vodio i po davedesatk poena razlike. Najefikasniji je bio Kajl Vinales sa 23 poena, dok gostima nije pomogla ni solidna partija srpskog centra Dušana Ristića koji je upisao 14 poena i 10 skokova. 

Izvor: Mozzart sport

Be the first to comment on "Fantastični Renfro rasturio Uniks u Kazanju! Kuzminskas se oštri za Partizan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*