TOMIĆ SE NE SLAŽE SA TRINKIJERIJEM: Najkorektniji derbi u sezoni!

Trener Crvene zvezde Milan Tomić istakao je posle pobede nad Partizanom 98:94 na startu finalne serije Superlige Srbije da je zadovoljan poslom koji je njegova ekipa odradila u napadu, ali ne i u odbrani.

„Mislim da je uvek najteža prva utakmica. Imali smo pritisak i mislim da smo odigrali napadački kvalitetno. Pogađali smo za tri poena i imali kontranapade, ali finale ne može da ide na 98 poena i to sam rekao igračima u svlačionici. Jedan deo je napadački dobra utakmica, a drugi deo odbrambeno jako loša. Kada igraš finale protiv Partizana nije dovoljno samo igrati na 100 odsto što se tiče fizičke snage, već i biti koncentrisan. Dozvolili smo 26 poena u kontri Partizanu, a to je mnogo. Čestitam igračima na pobedi, zahvaljujem se navijačima na podršci. Moramo da odigramo mnogo bolje u odbrani u sledećoj utakmici“, istakao je Tomić.

„Jeste, i dobra je za gledanje isto tako. Samo što ja vodim utakmicu, ne gledam je, tako da bih voleo da smo igrali bolje u odbrani. Cela utakmica je išla na deset, 11 razlike. Upravo govorim da moramo da odigramo odbranu da bismo se u tim situacijama odlepili, mnogo bolju odbranu. Dajemo, primamo…. To je kocka, a ne košarka. Sada je pritisak na njima. Moramo da odigramo mnogo bolje i pametnije da bismo pobedili na njihovom terenu“.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri imao je mnogo zamerki na račun sudija.

„Cele godine nisam pominjao sudije. Ne bih ni u ovom trenutku. Ne želim da komentarišem i zadržaću to do kraja sezone. Ako oni imaju neki komentar, to je njihov problem. Ne znam šta je pričao moj kolega, ne bih komentarisao. Mislim da je utakmica protekla u normalnim uslovima. Ako oni imaju problema sa suđenjem i atmosferom… Setite se kada smo igrali protiv Partizana na njihovom terenu. Rekao sam vam kakav je moj sako, ali nisam se žalio. Mislim da treba da igramo košarku“, zaključio je Tomić.

Be the first to comment on "TOMIĆ SE NE SLAŽE SA TRINKIJERIJEM: Najkorektniji derbi u sezoni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*