MEGINA NEMOĆ: Zvezda UBEDLJIVO do prvog trofeja u sezoni!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su treći put u nizu Kup Radivoja Koraća.

Crveno-beli su u velikom finalu u Nišu savladali Megu rezultatom 96:79.

Zvezda je posle Borca i Partizana nadigrala ekipu Mege u finalu i uspešno odbranila trofej „Žućkove levice“.

 


Sjajnom igrom su slomili otpor raspoložene Mege koja se do poslednjeg trenutka nije predavala, iako je imala zaista veliki zaostatak.

Zvezda je po treći put zaredom osvojila Kup Radivoja Koraća, pošto su 2021. godine savladali upravo Megu, a 2022. godine u finalu nadigrali beogradski Partizan.

Najefikasniji igrači bili su Ognjen Dobrić sa 24 poena, koji je imao i 3 asistencije i 6 skokova, Nemanja Nedović je dodao 20, a Filip Petrušev 15 uz 14 poena Luke Mitrovića, 6 Vildose i 2 Kampaca.

Što se tiče ekipe Mege, njih je sa 15 poena predvodio Malkolm Kazalon, 14 je imao Danko Branković, po 13 Uskoković i Kovačević, dok su po 7 poena upisali Đurišić i Cerovina.

Zvezda je sigurno počela utakmicu, Luka Vildosa je odmah posle ukradene lopte poentirao na obruču, a Mega se revanširala sa dve brzo ubačene trojke.

Stigla je Mega i da povede sa 12:11 posle zakucavanja Kazalona i poena Đurišića, ali nije uspela da se odlepi, pa ih je Nemanja Nedović utišao sa dve uzastopno pogođene trojke, 22:15.

Od tog momenta Zvezda nije ispuštala vođstvo i čak je išla do dvocifrene prednosti u drugoj deonici, pa je Mega serijom u finišu uspela da smanji zaostatak na 51:44.

Nije Mega mnogo toga mogla da promeni u trećoj četvrtini, videli smo da je Ognjen Dobrić uhvatio fantastičnu seriju i pogodio čak tri trojke, pa je posle 30 minuta košarke imao 21 poen.

Zvezda je uglavnom imala visoku prednost i veliko vođstvo, ali je Mega u par navrata dolazila do -4, pa su izabranici Duška Ivanovića znali kako da odbiju taj njihov nalet.

Kako je utakmica dalje tekla, tako je Zvezda uvećavala svoju prednost, a malo je falilo da Megi ubaci i 100 poena, pritom je u finišu imala i 20 poena prednosti.

Na kraju potpuno zaslužena i ubedljiva pobeda Crvene zvezde koja je bez problema nadigrala Megu i ponovo odbranila trofej Kupa Radivoja Koraća.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "MEGINA NEMOĆ: Zvezda UBEDLJIVO do prvog trofeja u sezoni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*