ONI SU PONOS SRBIJE: Đoković nahvalio Nikolu Jokića!

Tanjug/AP

Novak Đoković, prvi teniser sveta, oduševlje je što će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kinu, mada nije sumnjoa u asa Denvera.

– Verovao sam da će se odazvati! Kao navijaču naše reprezentacije veoma mi je drago što ću ga gledati na Svetskom prvenstvu u Kini. Ljudi su nepotrebno stavljali previše pritiska na njega. NBA ima drugačiju organizaciju, mnogo više zahtevaju od svojih igrača od evropskih liga. Jokić i ja smo se upoznali na Olimpijskim igrama u Brazilu i razgovarajući s njim stekao sam utisak da je vrlo fin, miran, pristojan i kulturan momak, vrlo jednostavan, i da voli svoju zemlju – kazao je za Novosti Novak.

Jokić je pre nekoliko dana izabran u najbolju petorku NBA.

– Realno, zaslužio je! Neću da ispadne da sam veliki poznavalac košarke, ali jesam istinski ljubitelj tog sporta. Gledam NBA, pratim Jokića, i druge naše igrače. Jokara je stvarno fenomen. Neverovatno je kako izvodi neke poteze.Novak Đoković i Nikola Jokić najbolje predstavljaju Srbiju u inostranstvu.

– Sport i jeste veoma lep i plemenit način da se predstavlja svoja zemlja. Pogotovo kada je reč o našim, globalnim sportovima, kao što su košarka i tenis. Obojica smo na svetskom nivou ostvarili uspehe, zato je nekako logično i prirodno da smo i dobri predstavnici svoje zemlje. Pored našeg imena uvek stoji zastava Srbije, na šta smo veoma ponosni – poručio je srpski as.

 

Be the first to comment on "ONI SU PONOS SRBIJE: Đoković nahvalio Nikolu Jokića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*