CRNO-BELI ZABORAVILI NA RITAS: Partizan demolirao Cibonu u Zagrebu!

FOTO: ABA liga

Partizan pobeđuje u ABA ligi. I to je najvažnije za crno-bele, posebno posle teškog poraza od Ritasa i ispadanja u Evrokupu. Ekipa Andree Trinkijerija gostovala je u jadranskom klasiku Ciboni u Zagrebu i uspela je da slavi sa ubedljivih 83:59. Odlična utakmica da se ekipa psihološki digne pred nastavak sezone.

Drugo poluvreme je bilo dosta bolje od prvog u kom je Partizan imao uspone i padove u igri, ali je na kraju beogradski tim došao do bitne pobede u borbi za plej-of i treće mesto na kraju ligaškog dela ABA lige. Upravo je drugih 20 minuta pokazatelj crno-belima kako treba da igraju. U tom periodu su crno-beli dominirali i apsolutno su zasluženo izašli kao pobednici.

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Đorđe Gagić sa 16 poena. Odličan je bio i Markus Pejdž sa 12, a 10 je dodao Lendejl.

Partizan je odlično započeo meč i odmah na startu stigao do prednosti od 10:2. Trinkijeri je napao Cibonu ispod koša preko Lendejla. Nikolić je ubacio trojku, pa je kasnije i Janković sjajno zakucao, pa su crno-beli odmah došli do prednosti i zalihe.

Vrlo je bilo važno da Partizan krene dobro, pre svega iz psihološke stabilnosti posle teškog poraza od Ritasa u Evrokupu i onog koša Artsjoma Parahovskog. Cibona je tek posle pet minuta igre dala prvi koš iz igre, ali to Partizan nije toliko dobro rezultatski iskoristio. Nikola Janković je u tim momentima slabo šutirao slobodna bacanja.

Treba reći da Partizan ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na Radeta Zagorca koji je obnovio povredu u meču protiv Ritasa.

Pred kraj prvog poluvremena Partizan je napravio brzu seriju 7:0 preko Nikolića i Gagića ispod koša, pa su crno-beli prvih 20 minuta završili rezultatom 41:32. Prvo poluvreme je obeležio i priličan broj faulova sa obe strane.

Početak treće deonice je bio ono što je Partizan čekao. Nizale su se izgubljene lopte na strani Cibone i poeni Pejdža na drugoj strani, pa je Partizan relativno brzo stigao do vođstva od 53:38 što je bila najveća prednost crno-belih u tom delu utakmice. Da je Partizan bolje gađao sa linije za slobodna bacanja, mogao je i do 30 poena razlike.

Umesto toga, Partizan je imao oscilacije, ali se s važnom trojkom Marinkovića iz ćoška održao na pristojnoj razlici od 17 poena. To je garantovalo pobedu ekipi Andree Trinkikerija.

Bilo je oscilacija, ali ubedljiva pobeda se piše. Posebno jer je ona bitna za Partizan u borbi za treće mesto pred ulazak u plej-of.

Mozzartsport

Be the first to comment on "CRNO-BELI ZABORAVILI NA RITAS: Partizan demolirao Cibonu u Zagrebu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*