ŠOK U PIONIRU: Parahovski čudesnim šutem u poslednjoj sekundi eliminisao Partizan iz Evrokupa!

Košarkaši Partizana poraženi su od litvanskog Ritasa rezultatom 78:77 košem u poslednjim sekundama u petom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Partizan je porazom završio ovogodišnje takmičenje u Evrokupu kolo pre kraja druge faze.

Razlog ispadanja crno-belih je gori međusobni skor i od Monaka i od Ritasa, tako da ni pobedom nad Albom u poslednjem kolu neće moći do prolaza dalje, iako bi u tom slučaju imali isti skor kao ili Francuzi ili Litvanci.

Crno-beli su u prvom poluvremenu pretežno igrali loše. Ritas, a pogotovo Artsiom Parahovski, je dominirao u skoku, dok je Bendžius pogodio četiri trojke pre kraja prvog poluvremena.

Stvari su išle loše po izabranike Andree Trinkijerija, ali Litvanci nisu izgledali nepobedivo i postojala je nada. Publika u „Pioniru“ bila je tu u verovatno najvećem broju od početka sezone i pokušavala da svoje miljenike vrati u meč.

Najveću prednost Ritas je imao krajem treće deonice, kada su išli i do +11, a početkom četvrte četvrtine gosti su imali takođe dvocifrenu prednost. Partizanu je loše šutira, pre svega Aleks Renfro, koji je ipak doprinosio iznuđenim faulovima, asistencijama i dobrom organizacijom napada.

Crno-beli su sredinom poslednje deonice krenuli u poslednji napad i bili više nego uspešni. Pogodio je Renfro, bitnu trojku je „ubacio“ Bandža Si, pa su crno-beli na dva i po minuta do kraja prišli na poen zaostatka.

Jedanaestim poenom Vanje Marinkovića i prvim pogotkom za dva poena srpski predstavnik je došao do vođstva, na 1:17 do kraja, prvi put još od starta druge četvrtine. Ritas je vratio prednost, imali su priliku da preko Parahovskog dođu i do veće prednosti, ali onda je Lendejl vratio crno-bele u igru. „Zalepio“ je Belorusa, a potom iskoristio sjajnu asistenciju Renfroa i doneo svom timu prednost na 10 sekundi do kraja.

Ritas je pozvao tajm-aut, ali je Partizan odigrao odličnu odbranu. Lopta je otišla u aut na 2,7 sekundi i izgledalo je da gosti nemaju opcija, ali je na scenu stupio nezaustavljivi Parahovski koji je pogodio šut sa poludistance i utišao prepuni „Pionir“, čime je svoj tim ostavio u igri za Top 8 Evrokupa, a crno-bele izbacio iz istog.

B92

 

Be the first to comment on "ŠOK U PIONIRU: Parahovski čudesnim šutem u poslednjoj sekundi eliminisao Partizan iz Evrokupa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*