CRNO-BELI ISPUSTILI FINALE: Budućnost posle drame i produžetka bolja od Partizana!

Košarkaši Partizana poraženi su od Budućnosti posle produžetaka sa 90:87 u prvom polufinalnom meču ABA Superkupa.

U Laktašima smo gledali spektakl od utakmice i ovo je klasičan primer lepe košarkaške predstave. Na kraju posle produžetaka i mnogo uzbuđenja slavila je ekipa Aleksandra Džikića.

Budućnost će u finalu igrati protiv boljeg time iz susreta Crvene zvezde i Cedevite, koji je trebao da krene u 20.30, međutim moguće je malo pomeranje zato što je ovaj meč ušao u produžetke.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Erl Klark sa 17 poena, dok su dvocifreni još bili Koti Klark (16), Petar Popović (14), Nemanja Gordić (12) i Nikola Ivanović (10).

U poraženom sastavu Vanja Marinković postigao je 19, Lendejl 16, Zagorac 15, dok je Markus Pejdž ubacio 12.

Utakmica je otvorena u veoma brzom ritmu, a tako se nastavilo i tokom druge četvrtine. Igrači obe ekipe bili su raspoloženi šutem sa distance, a crno-beli vodili su u većem delu prvog poluvremena.

Na pauzu od 15 minuta otišlo se sa rezultatom 49:43. Tokom treće deonice gledala se dosta čvršća igra i Budućnost je uspela da spusti procente crno-belih.

Tokom četvrte četvrtine gledala se sušta suprotnost, pošto nijedan od timova nije mogao gotovo ništa da pogodi. Dugo je rezultat bio 69:67, jedno pet minuta.

U završnici meča crno-beli imali su +2, 75:73, ali je Ivanović uspeo da pogodi uz faul i donese prednost Podgoričanima, 75:76.

Koliko je Ivanović uradio dobro u poslednjem napadu, toliko je loše u narednom kada je na pet sekundi do kraj faulirao Nikolića. Reprezentativac Slovenije je pogodio 1/2 bacanja, (76:76), a potom je Ivanović promašio trojku za pobedu. Ušlo se u produžetak.

U produžetku je heroj za Budućnost bio Petar Popović, koji je gotovo sve poene dao sa linije za slobodna bacanja. Partizan je dosta grešeka napravio u ovih dodatnih pet minuta i Podgoričani su zasluženo slavili.

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI ISPUSTILI FINALE: Budućnost posle drame i produžetka bolja od Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*