CRVENO-BELI DERBI PRIPAO LIDERU: Sjajni Ben nosio Zvezdu do pobede u Novom Sadu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u gostima rezultatom 4:1, u derbiju sedmog kola Superlige Srbije.

Zvezda je u Novom Sadu ostvarila i šesti trijumf iz isto toliko mečeva koje je odigrala i učvrstila se na prvoj poziciji, a ponovo je blistao El Fardu Ben.

Napadač srpskog šampiona bio je dvostruki strelac, ukupno je postigao tri pogotka u šampionatu, dok je u kvalifikacijama za Ligu šampiona dodao još šest.

Ekipa Vladana Milojevića sada ima 18 bodova, četiri više od prvog pratioca Radničkog, dok je Voša sedma sa devet bodova manje.

Utakmica na „Karađorđu“ počela je u mirnom ritmu koji je u 16. minutu „razbio“ Milan Pavkov postigavši gol iz ne baš obećavajuće akcije. Pobegao je odbrani, iskoristio činjenicu da se golman Rockov okliznuo i nekako poslao loptu ispod njega za vođstvo gostiju.

Međutim, samo četiri minuta kasnije na semaforu je pisalo 1:1 – odličan centaršut sa desne strane uhvatio je Fofana na drugoj stativi i glavom gađao suprotni ugao. Borjan je krajnjim naporom uspeo da sačuva gol, ali je lopta pala na liniju gde je dotrčao Đuričin i poslao je u praznu mrežu.

Spomenuti Rockov i Pavkov su se nakon pola sata igre sudarili i obojica su morala van terena, da bi se novi čuvar mreže Vojvodine Nikola Simić našao pred pravom rafaljnom paljbom u finišu.

Izuzetne šanse imali su Ben, Kafu, Jovančić i Stojković, nisu bili precizni, ali je nekadašnji kapiten „Lala“ iznudio penal koji je u 44. minutu iskoristio Ben i beogradski „crveno-beli“ su na odmor otišli sa prednošću.

Nastavak utakmice doneo nam je mnogo mirniji ritam i sporadične napade na obe strane. Nije uspevala Vojvodina da unese neizvesnost, a dilemu oko pobednika otklonio je Ben u 77. minutu.

Rezervista Nenad Krstičić je odložio na levu stranu do Veljka Simića, ovaj je vratio u peterac, gde se igrač sa Komorskih ostrva dobro snašao uprkos odskoku i glavom „overio“ trijumf.

Konačan rezultat postavio je štoper Babić u poslednjem napadu, kada je glavom smestio uz levu stativu centaršut Krstičića iz kornera.

B92

Be the first to comment on "CRVENO-BELI DERBI PRIPAO LIDERU: Sjajni Ben nosio Zvezdu do pobede u Novom Sadu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*