ĐUKIČ NAJAVLjUJE OFANZIVNI PARTIZAN: Nećemo se braniti, pokušaćemo da nametnemo svoju igru!

FOTO: FK Partizan

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da se njegova ekipa neće braniti, već da će pokušati da se nametne svoju igru u predstojećem meč protiv litvanske ekipe Trakaj u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

– Ostvarili smo laganu prednost, dolazimo ovde da igramo drugih 90 minuta, znamo da će biti teško, ali učinićemo sve da prođemo. Nećemo mi puno menjati u našem stilu igre, kao što smo igrali u Beogradu, tako ćemo i ovde pokušati da se nametnemo i da vodimo meč – rekao je Đukić na konferenciji za novinare

Fudbaleri Partizana sutra gostuju Trakaju u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Crno-beli su u Litvaniju stigli s prednošću od 1:0.

Upitan da li ga „nervira“ kako je prvi meč prikazan u srpskoj javnosti, Đukić je istakao da on tu ne može ništa da menja.

– Bitno je da sam ja svojim igračima dočarao šta ih očekuje u tom meču, da igramo protiv dobro organizovane ekipe koja igra dobar fudbal i da su to igrači shvatili i da se ni u jednom momentu nisu opustili. Iako smo imali težak ambijent, igrači su uspeli da zadrže mir koji je potreban i da steknemo prednost koju ovde nećemo braniti, već ćemo ponovo pokušati da igramo našu igru – rekao je Đukić.

Novinare je zanimalo i da li Partizan ima „plan B“ ako stvari ne krenu kako treba.

– Ne razmišljamo da stvari neće krenuti dobro. Sigurno da uvek ima i ‘plana B’ ako stvari ne idu kako treba, da li ćeš ubaciti još jednog špica, ofanzivnog veznog… Ali, naše opredeljenje je uvek ofanzivno, uvek napadačko – rekao je Đukić.

– Mi nismo ekipa koja zna da čeka protivnika, mi smo ekipa koja u svaku sledeću utakmicu ulazi pobednički. Partizan nije od ekipa koja zna da spekuliše, mi smo ekipa napadačka i tako će biti i sutra. Od prvog minuta ćemo pokušati da se nametnemo, da vodimo meč i da pokušamo da damo gol koji bi nam dao mir i sigurnost – dodao je trener Partizana.

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da je Trakaj organizovana i čvrsta ekipa i da crno-beli u sutrašnjem meču moraju da odigraju maksimalno svih 90 minuta.

– Partizanove ambicije su da igra Ligu Evrope ove godine, Trakaj je samo jedna od ekipa u nizu koje moramo da savladamo… Videli smo u Beogradu da igramo protiv jedne organizovane i čvrste ekipe. Ako želimo da pobedimo sutra, moraćemo da odigramo maksimalno svih 90 minuta – rekao je Ilić.

– Nadam se da će sutra sve to izgledati kako treba i da ćemo otići u naredno kolo – dodao je kapiten Partizana.

Utakmica se igra sutra od 18.00.

BETA

Be the first to comment on "ĐUKIČ NAJAVLjUJE OFANZIVNI PARTIZAN: Nećemo se braniti, pokušaćemo da nametnemo svoju igru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*