FIFA ODLUČILA: Evo kojih deset fudbalera je u konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte!

Svetsko prvenstvo tek što je završeno, a svetlost dana ugledala je skraćena lista kandidata za Zlatnu loptu u organizaciji FIFA, treću otkako se ova nagrada ne dodeljuje u saradnji s listom France Football.

Kristijano Ronaldo je, naravno, predvodnik liste ne samo kao osvajač obe prethodne nagrade, već i kao osvajač Lige šampiona i najbolji strelac elitnog klupskog takmičenja.

Kompletnu listu čine još i Kevin de Brujne, Antoan Grizman, Eden Azar, Hari Kejn, Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Luka Modrić, Mohamed Salah i Rafael Varan!

Najveći izostanak na ovoj listi je, naravno, Nejmarov! Ne treba da podsećamo da je Brazilac prošlog leta napustio Barselonu kako bi izašao iz Mesijeve senke i probao da osvoji ovu prestižnu nagradu u budućnosti, a njegovo ime nije se našlo među deset kandidata.

Logično, pošto i nije mnogo toga uradio u prošloj sezoni. Osvojio je Ligu 1, ali je dobar deo sezone bio povređen, a nije se proslavio ni na Mundijalu u Rusiji, gde je Brazil eliminisan u četvrtfinalu od Belgije.

Biće zanimljivo videti ko će biti najveći rival Kristijanu Ronaldu u borbi za Zlatnu loptu. Lionel Mesi je osvojio Primeru, Kup kralja i Zlatnu kopačku, Luka Modrić je osvojio Ligu šampiona i igrao finale Svetskog prvenstva, dok je Antoan Grizman, primera radi, uzeo Ligu Evrope i trofej svetskog šampiona!

U odnosu na prošlogodišnji izbor nema ni Serhija Ramosa, te Điđija Bufona, Tonija Krosa, Marsela, Kantea i Luiza Suareza, dok su Mbape, Salah, Kejn, Varan, Azar i De Brujne prvi put na skraćenoj listi.

Mozzartsport

Be the first to comment on "FIFA ODLUČILA: Evo kojih deset fudbalera je u konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*