SLAVITE ZLATNE KOŠARKAŠICE: Srbija je PRVAK Evrope

Košarkašice Srbije su ponovo šampionke Evrope.

Naše lepotice savladale su Francusku sa 63:54.

Reprezentativke Srbije su na putu do finala već pokazale da se nikoga ne plaše, da su najbolje kada je najvažnije, a u tom stilu su ušle i u večerašnju borbu za evropsku titulu protiv favorizovane Francuske.

Od samog početka naš tim je igrao čvrsto u odbrani, Francuskinje su teško stizale do poena, zaustavljena je toliko hvaljena Mijem, pa je prvi kvartal obeležila “rezultatska klackalica“.

Da bi ovo moglo da bude još jedno fenomenalno veče za reprezentaciju Srbije, nagovešteno je početkom druge deonice, kada je Srbija poenima Dugalićeve povela sa 18:11.

Francuska je vrlo brzo uspela da izjednači serijom 7:0, ali onda sledi furiozna serija Srbije od 13:0, za vođstvo od 31:18!

Do kraja prvog poluvremena, Francuska ponovo hvata ritam, naš tim je izgubio svežinu, pa se na odmor otišlo rezultatom 31:26 u korist Srbije.


Sjajno je naš tim počeo i drugo poluvreme, a trojkom Ane Dabović Srbija je povela sa 36:26. Odmah zatim još jedna za 39:26 i prepoznatljivo “o-ho-hooo“ komentatora Slobodana Šarenca!

Serija se nastavlja, Tina Krajišnik pogađa za “plus 15“ – 41:26, Francuska je pet minuta bez poena u trećoj četvrtini i tek tada upisuju prve poene, ali Srbija ne staje, nešto kasnije trojkom Nevene Jovanović naš tim je poveo sa 46:28!

Razigrala se i Ivon Anderson, pri rezultatu 48:31 počela je i sa egzibicijama, jedan od takvih poteza nije uspeo, nismo iskoristili kontru, što Francuska na drugoj strani kažnjava trojkom za 48:34.

Marina Maljković je reagovala tajm-autom, ali naš tim ulazi u seriju grešaka u finišu trećeg kvartala, a sve je kulminiralo prekršajem Maje Škorić u napadu, i to namernim prekršajem po oceni sudija posle odgledanog snimka! Ni to nije bilo sve, Tina Krajišnik u poslednjoj sekundi treće četvrtine pravi prekršaj i Francuska sa linije slobodnih bacanja smanjuje na 48:40. Dakle, posle pokušaja egzibicije Ivon Anderson, a onda i još par naivnih faulova, Francuska je napravila seriju 9:0 i vratila se u igru.

Srećom, početak četvrte deonice obeležila je odlična odbrana našeg tima, a onda Bruks pogađa trojku, pa je potom “sevnula“ i kontra, Anderson asistira, Bruks pogađa za 55:42!

Posle tajm-auta, Vukosavljević pogađa novu trojku za Francusku koja smanjuje na 55:45, ali Ivon Anderson odgovara i Srbija održava ubedljivu prednost.

Na nešto više od minut pre kraja, Žoanes sa dve vezane trojke zadržava nadu Francuskinjama, smanjila je na 61:54.

Ali, Sonja Vasić preuzima odgovornost, prodor i poeni za 63:54, sve je bilo rešeno!


Be the first to comment on "SLAVITE ZLATNE KOŠARKAŠICE: Srbija je PRVAK Evrope"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*