ZVEZDIN APEL: Navijajte fer i sportski, pod uslovnom kaznom smo!

delije-crvena-zvezda-fk

Fudbalski klub Crvena zvezda pozvao je svoje navijače da navijaju fer i korektno u utorak u Beogradu protiv Spartaksa, jer je klub pod uslovnom zabranom UEFA.

Zvezda protiv letonskog tima igra revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a uslovna zabrana protiv crveno-belih je na snazi još od zimus.

Navijači su na utakmici protiv BATE Borisova prošlog novembra uzvikivali ime osuđenog srpskog generaala Ratka Mladića, a neprilika je bilo i na utakmici sa Kelnom u Beogradu.

Bilo da je reč o korišćenju pirotehničkih sredstava, stajanje na stepenicama i blokiranje prolaza, ili transparenti i skandiranje, navijači će morati da pripaze, jer kako kažu u klubu „UEFA će biti rigorozna“.

„Takođe, još jednom pozivamo navijače da fer i sportski, bez upotrebe pirotehničkih sredstava podrže svoj klub, jer svaka upaljena baklja može naneti veliku štetu klubu kako finansijski, tako i eventualnom suspenzijom dela stadiona ili celog stadiona“, navodi se u apelu kluba.

Pod posebnom lupom UEFA biće i eventualno rasističko ponašanje, pa Zvezda apeluje da ne bude ni rasističkih povika sa tribina.

Revanš sa Spartaksom počinje od 20 sati i 30 minuta na stadionu „Rajko Mitić“.

B92

Be the first to comment on "ZVEZDIN APEL: Navijajte fer i sportski, pod uslovnom kaznom smo!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*