NAJPOZNATIJI SPORTSKI MAGAZIN U NEVOLJI: Otpuštena većina zaposlenih, preti mu gašenje!

Većina zaposlenih u američkom magazinu „Sports Illustrated“ danas je dobila otkaze, uključujući mnoge novinare i urednike, što bi mogao da bude kraj časopisa koji je decenijama predstavljao „vrh sportskog novinarstva“, piše Vašingon post.

Sindikat zaposlenih je saopštio da će nastaviti da se bori za to da magazin nastavi da se objavljuje, međutim istakli su da je njegova budućnost sada u rukama vlasnika, kompanije „Authentic Brands Group“ (ABG).

 


„Ovo je još jedan težak dan u poslednje četiri teške godine za „Sports Illustrated“ otkako je u vlasništvu ABG-a“, naveli su iz sindikata.

Oni su pozvali kompaniju ABG da obezbedi „kontinuirano objavljivanje Sports Illustrated-a i omogući da služi publici na način na koji je to radio skoro 70 godina“.

ABG je vlasnik magazina od 2019. godine, međutim izdavačka prava je prodao kompaniji Arena Group koja kasni sa uplatama zbog čega je ABG povukao izdavačku licencu.

Kada je ABG kupio Sports Illustrated, otpustio je više od 30 odsto zaposlenih, a u magazinu trenutno radi između 30 i 50 ljudi.

 


Sports Illustrated, koji je osnovan 1954. godine, najčitaniji je sportski magazin na svetu sa tiražom od oko 1.600.000 primeraka i više od tri miliona pretplatnika.

Be the first to comment on "NAJPOZNATIJI SPORTSKI MAGAZIN U NEVOLJI: Otpuštena većina zaposlenih, preti mu gašenje!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*