VELIKI PROBLEM: Jokiću preti suspenzija?

Postoje elementi da se Nikoli Jokiću izrekne suspenzija zbog ulaska među navijače – na potezu je liga.

Srpski košarkaš Nikola Jokić mogao bi naknadno da bude kažnjen zbog koškanja sa publikom iz prvog reda na meču sa Finiksom u Arizoni.

 


Centar Denvera je u toj situaciji napustio granice terena, krenuo da uzme loptu koja se u tom trenutku našla u rukama vlasnika domaće franšize Meta Išbije – i oteo mu je.

Došlo je do kratkog koškanja, tenzije, a sudije su Jokiću za taj potez pokazale tehničku grešku.

Ako ostane na tome biće sjajno po našeg košarkaša, međutim, prema slovu NBA pravilnika koji su odmah uzeli da tumače pojedini američki mediji, Nikola bi mogao da bude suspendovan za naredni meč upravo zbog ulaska među publiku.

„Ako igrač namerno uđe među navijače a da razlog tome nije nastavak igre (borba za loptu na primer), mora biti izbačen iz igre“, kaže tačka 4. pomenutog pravlnika.

Videćemo sada šta kaže liga i da li će uopšte „slučaj Jokić“ biti na tapetu disciplinaca pre narednog meča koji se igra u Koloradu.

Jedno je sigurno, ukoliko Nikola bude suspendovan biće to ogroman hendikep po Nagetse i njihove težnje da se domognu finala.


Podsetimo, srpski centar je u četvrtoj utakmici serije, noćas u Arizoni, ubacio 53 poena Sansima no to nije bilo dovoljno za trijumf gostiju.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "VELIKI PROBLEM: Jokiću preti suspenzija?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*