KRSTAJIĆ: Bilo je i dobrih i loših stvari, u Milenkoviću vidim Vidića!

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić je imao dovoljno razloga za zadovoljstvo posle pobede protiv Bolivije (5:1).

– Zahvalio bih se igračima na dobrom pristupu igri i navijačima na podršci. Iako rezultat nije toliko bitan, imali smo dobrih i loših faza i stvari koje treba da popravimo. Najbitnije je da smo dobili i da sa većom dozom samopouzdanja idemo u Rusiju – kaže Krstajić.

Naglašava da ekipa neće da “poleti”.

– Ova ekipa je u fazi stvaranja, igrači su odigrali mnogo utakmica u sezoni i malo vremena za odmor, svega pet-šest dana. Nije lako vratiti se ponovo u ritam priprema za veliko takmičenje. Danas su igrači bili za nijansu odmorniji iako su umorni. Rezultat nas neće zavarati i ne treba da budemo u euforiji, već treba da ostanemo na zemlji.

Na pitanje da pojasni dobre i loše stvari kaže:

– Faza odbrane, preuzimanje igrača, kretanje u presing, to su neke stvari koje treba korigovati, ali ne može preko noći. Bitan je sam odnos, zalaganje i htenje. Kada su dobre stvari u pitanju lopta je išla bolje, manje dodira. Srećan sam zbog Mitra, kao i svaki drugi napadač voli da postigne gol. Bane nije imao nikakav problem da igra na desnoj strani, Milenkovića smo hteli da vidimo kako funkcioniše, nije se osetilo da je mlađi od ostalih. Nemam strah da nekoga kao njega stavim u vatru. Dečko ima kvalitet i budućnost i u njemu vidim Vidića.

Na pitanje o poziciji u timu Sergeja Milinkovića-Savića kaže:

– Posle 15 sekundi je rekao: “Šefe, šta vi kažete ja ću da igram”. Veliki je profesionalac, odličan je dečko i samo treba naći način kako da im priđete.

Na kraju je imao i poruku za novinare koji su bili u Gracu.

– Izveštavali ste kako treba, kritike su sastavni deo ovog posla i svesni smo da igra nije bila idealna i pored pet golova. Bilo je delova kada nismo igrali kako treba, neophodan je kontinuitet svih 90 minuta. Temelj je bio na tome da igramo mirnije, ne znam kako bi bilo da smo izgubili. Verovatno bi pritisak bio još veći – zaključio je Krstajić.

Novosti

Be the first to comment on "KRSTAJIĆ: Bilo je i dobrih i loših stvari, u Milenkoviću vidim Vidića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*