TITULA NA DOHVAT RUKE: Feldin vodio Zvezdu do nove pobede nad Panterima!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP iz Železnika u drugom meču finala košarkaške Superlige Srbije sa 68:62.

Zvezda je pobedila zahvaljujući odličnoj partiji Džejmsa Feldina, ali joj je pomoglo i to što je FMP očajno čuvao loptu tokom meča.

„Panteri“ su prodali 19 lopti što je kombinovano sa lošim šutem sa spoljnih pozicija u tvrdom i, za gledanje lošem meču, koštalo domaćina.

Ni crveno-beli nisu bili znatno bolji pošto je Zvezda izgubila 14 lopti. Najefikasniji na terenu bio je Feldin sa 24 poena. Pratio ga je Alen Omić sa 15.

Na drugoj strani su najbolji bili Dragan Apić sa 14 i Nemanja Nenadić sa 12 poena. Svi su od spomenutih šutirali loše osim Feldina koji je pogodio 9 od 15 svojih šuteva.

Loše je krenulo po Zvezdu. FMP je bio motivisan u odbrani i u prvoj četvrtini je što blokadama Majkla Odža, što dobrim kontrama uspeo da povede sa šest poena prednosti.

Već do kraja prve četvrtine, „Panteri“ su imali i rezultat i kontrolu igre. Izabranicima Milenka Topića je trebalo vremena da se razigraju i bio im je potreban Feldin, koji je već do 16. minuta pomogao Zvezdi da prepolovi prednost FMP s početka druge deonice.

Crveno-beli su prvu prednost napravili u finišu poluvremena kada je Ročesti pogodio sa poludistance sa 33:31 posle čega je usledila minijatura Feldina i dve trojke za 39:34 u korist Zvezde na poluvremenu.

 

Zvezda je u trećoj četvrtini napravila seriju 11:0 i povela 50:38 posle čega se činilo da je sve gotovo. FMP je uspeo da se približi na jedan posed, usledila je razmena serija od po pet, šest poena obe ekipe da bi crveno-beli u poslednju deonicu ušli sa 57:50.

„Panteri“ su prišli na 57:54, ali je broj izgubljenih lopti i neshvatljivih grešaka počeo da se gomila, kao i broj ličnih grešaka na obe strane. Domaćinu je odmogla i povreda zgloba Stefana Pota koga su saigrači izveli sa terena, pa je u penal završnici Zvezda uspela da ostvari pobedu i dođe na jedan trijumf od odbrane titule prvaka države.

Treći meč dva tima igra se u ponedeljak.

B92

 

Be the first to comment on "TITULA NA DOHVAT RUKE: Feldin vodio Zvezdu do nove pobede nad Panterima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*