KRSTAJIĆ: Nemam šta da zamerim igračima, oscilacije normalne!

Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije, rekao je da su oscilacije u igri normalne kada se kombinuje sastav.

Fudbaleri Srbije poraženi su minimalnim rezultatom (1:0) od Čilea u prvoj prijateljskoj utakmici pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

‘Orlovi’ su u Gracu igrali u kombinovanom sastavu i pružili poprilično bledu partiju, pa su Čileanci mogli i ubedljivije da slave, da su imali više koncentracije u završnici, ali i da Vladimir Stojković nije upisao nekoliko izuzetnih odbrana.

„Sigurno da je da smo svesno ušli ovako u meč da kombinujemo i odmaramo igrače koji su igrači dosta u prethodnoj sezoni i koji su izneli kvalifikacije. Dali smo šansu mlađim da vidimo mogu li da odgovore – bilo je dobrih i slabijih. Normalno je da boli porazm ali smo rekli da rezultat nije prioritet, dobili smo jeftin gol, ali šta je tu je, moglo je biti drugačije“, rekao je Krstajić i dodao:

„Trebalo je da igramo brži pas, da budemo sigurniji u fazi odbrane. Moramo biti bolji u budućnosti, ali nemam šta da zamerim igračima“.

Novinare je zanimalo da je li je zadovoljan „eksperimentom“ u prvom pripremnom susretu.

„Mi nismo ništa eksperimentisali, imamo taj fond igrača koji imamo. Mladih i iskusnijih igrača. Činjenica je da mladi imaju potencijal. Sa ovim iskustvom, normalno je da će doći do bolje forme. Možda je poraz bolan, ali pokazuje u kojoj smo fazi trenutno“.

U startnih 11 našli su se Marko Grujić i debitant Nemanja Radonjić, dok su u nastavku igre šansu dobili Milan Rodić i Luka Jović, igrači koji takođe prvi put nose dres sa nacionalnim grbom.

„Moglo je i bolje, tek smo sedam dana na pripremama, ali kad počnu tri-četiri klinca normalno je da odigravaju pogrešne pasove , to je normalno u fudbalu i sportu. Ne mogu ništa da im zamerim. Treba da nastave da rade, sgurno dolazi bolje vreme za njih“.

Srbija je imala samo nekoliko dobrih akcija i tek tri-četiri konkretna udarca da zapreti rivalu.

„Moramo još bolje da se krećemo u fazi napada i da imamo bolju kontrolu lopte. Probaćemo da popravimo, da napravimo dobru analizu“.

Zbog toga može da se stekne utisak da igrači nisu imali dobar pristup, ali selektor to negira.

„Ne slažem se, igrači su maksimalno ozbiljno prišli ovoj utakmici, kao i pred svaki trening. Ne mogu da zamerim motvaciji, ali meč jeste bio prijateljski, falilo je takmičarskog naboja. Kada pogledamo da nas za desetak dana očekuje prvi takmičarski susret sa Kostarikom, normalno je da igrači koji su tu tek nedelju dana teško ulaze na pripreme“, zaključio je Krstajić.

B92

1 Comment on "KRSTAJIĆ: Nemam šta da zamerim igračima, oscilacije normalne!"

  1. Krle, ostavio si odlican trag kao igrac…. Nije ovo za tebe… Bataljuj ovo na vreme…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*